Flera klubbar har bjudits in till Jujuy för att genomföra sin försäsong

Just nu är det väldigt oklart när den argentinska fotbollen kan dra igång igen. I skrivande stund finns det inte ens ett datum på när lagen kan tillåtas att träna i lag igen. Men det hindrar inte dom olika föreningarna ifrån att börja planera.

Smittspridningen i Buenos Aires ökar för varje dag som går och därför sköts mötet, som skulle diskutera när fotbollsklubbarna kunde börja träna i lag igen, upp under gårdagen. Nu finns fortfarande inget datum att gå efter men trots detta ser ändå dom olika klubbarna över sina möjligheter inför framtiden.

Flera klubbar har blivit inbjudna till att genomföra sin försäsongen i Jujuy-provinsen som ligger i dom norra delarna av Argentina. I detta hörn av landet är inte smittspridningen i närheten av lika omfattande som i storstäderna. Därför har guvenören i Jujuy valt att bjuda in bl.a. River Plate och Racing Club till att genomföra sin försäsong här.

Cerro de los Siete Colores.

Som läget är just nu kan såklart ingen av klubbarna varken tacka ja eller nej till ett sådant erbjudande men det indikerar ändå på att saker kanske börjar röra sig åt rätt håll. Om än minimalt. Det har varit uppe för diskussion att ligan kan återstartas på neutral plats, utan publik, där samtliga matcher kommer spelas. Ungefär som när man spelar VM för klubblag.

Vad vet vi då om Jujuy-provinsen?

Provinsen ligger i dom nordvästra delarna av Argentina och gränsar mot såväl Chile som Bolivia. Här finns en hel del berg där det högsta är 5,000 meter. Dessutom finns såväl öknar som junglar i området då dom stora höjdskillnaderna bidrar till olika typer av klimat.

Låter det inte som ett spännande ställe att ha sin försäsong på?