Ett reducerat manskap väntar Maradona

Allt tyder på att Maradona kommer skriva på ett nytt kontrakt med Gimnasia. Men vilket lag – med vilka spelare – kommer han att kunna arbeta med?

Det mesta pekar på att Maradona kommer krita på ett nytt kontrakt med Gimnasia under dagen. Dock är det inte alls samma samling spelare, som när allt stannade av i mars till följd av Corona-pandemin, han har att foga över. Inte mindre än sex spelare har lämnat föreningen och fler kan det bli då Gimnasia har stora ekonomiska bekymmer.

Bland dom spelarna som lämnat återfinns flera av Maradona nyförvärv som han gjorde i vintras. Jonathan Agudelo, Jesús Vargas, Maximiliano Caire, Claudio Spinelli, Manuel Guanini och Maximiliano Cuadra är dom spelarna som lämnat, där dom två förstnämnda är Maradonas värvningar.

Allt är inte bara nattsvart för Diego dock. Det finns några positiva nyheter. Både Lucas Barrios och Matías Pérez ser ut att fortsätta trots att båda har möjligheten att bryta sina kontrakt i sommar. Barrios handplockades av Maradona i vintras och spelaren själv var väldigt euforisk över att få spela under den ikoniska tränaren.

Lucas Barrios ser ut att fortsätta i Gimnasia.

Med tanke på detta lär det behövas förstärkningar om inte Gimnasias huvudmål, bara, ska bli att hålla sig flytande. Spelare som ligger i riskgruppen att lämna är bl.a. stortalangen José Paradela som jämförts med Rivers Nacho Fernández. Redan i vintras var det faktiskt snack om att den energirika mittfältaren skulle erästta Fernández om han lämnade River.

Senast idag uttalde sig Nachos agent om spelarens framtid där han egentligen mest konstaterade att med tanke på hur läget ser ut runt om i fotbollsvärlden räknar han inte med några bud på Fernández. Dock vet man aldrig vad som kan hända och skulle något intressant dyka upp lär den 30-årige mittfältaren hoppa på det.

Hursomhelst kommer Maradona att få knåpa och klistra under sommaren för att få ihop ett slagkraftigt lag till hösten.