Coudets Internacional intresserade av San Lorenzos stortalang

Några av dom brasilianska klubblagen har återgått till lagträning igen. Ett av dessa är Eduardo Coudets Internacional som nu visar intresse för en talang i San Lorenzo.

Eduardo Coudet anslöt till den brasilianska storklubben Internacional i höstas ifrån Racing Club. Sedan dess har han hunnit med att bl.a. leda laget till gruppspelet av Libertadores, där man f.ö. leder sin grupp, och nu är han alltså på jakt efter förstärkningar.

Spelaren som Coudet spänt in sig på är San Lorenzos ytterbackstalang Marcelo Herrera. 21 år gammal har spelaren redan hunnit etablera sig i San Lorenzos A-lag där han gjorde sin debut redan 2018 under Claudio Biaggio. Totalt har det blivit tjugonio matcher i hos ”Los Cuervos” och fyra gjorda mål för Herreras del. Han har dessutom hunnit med att representera Argentinas U20-landslag.

Eduardo Coudet tränar numera brasilianska Internacional.

Nu ska alltså Internacional vara intresserade men frågan är om intresset är ömsesidigt. Enligt vissa uppgifter är spelaren själv en aning tveksam till en flytt då han hellre går till Europa än Brasilien. Lägg därtill att när försvararen kritade på ett nytt kontrakt i mars höjde San Lorenzo hans utköpsklausul till 20,000,000 euro. En summa som skulle vara omöjlig för vilket sydamerikanskt lag som helst att möta.

Intresse ifrån Europa fanns för ytterbacken redan i vintras men utan att något konkret anledde. Mest troligt stannar Herrera i San Lorenzo ett tag till. Men bli inte förvånande ifall vi ser ytterbacken i Europa inom dom närmaste åren.