Brown Adrogue kan stå med endast två spelare i slutet av månaden

Dom flesta kontrakt i Argentina har den siste juni som slutdatum och därför brukar just denna månad vara bråda dagar för dom flesta klubbar. I år adderas Coronaviruset som en av detaljerna klubbarna väger in när dom bestämmer ifall en spelare ska få ett nytt kontrakt eller inte.

I dom lägre divisionerna i Argentina skriver man sällan längre kontrakt än ett år. Största anledningen till detta är att man oftast inte har dom ekonomiska musklerna att binda upp en spelare under en längre tid då man inte vet hur föreningens situation ser ut om några år. Just därför brukar många lag byta ut stora delar av truppen från säsong till säsong. Med tanke på Coronaviruset måste många lag se över sina finanser än mer.

Brown Adrogue är en liten klubb ifrån staden Adrogue och har aldrig haft stora ekonomiska muskler. Under dom rådande omständigheterna i världen har ekonomin för flertalet småklubbar i Argentina blivit mer eller mindre akut. Föreningarna måste sänka sina omkostnader för att inte gå omkull.

Idag meddelade Brown Adrogue att man inte kommer förlänga med tre av sina spelare vars kontrakt går ut i månadsskiftet. Faktum är att klubben bara har två spelare under kontrakt längre än den siste juni och skulle teoretiskt kunna stå med enbart dessa när månaden är över. Just nu ska man försöka förhandla fram nya kontrakt med några av spelarna, som än så länge är kvar, och bestäma om fler ska lämna.

Samtliga tre som fick reda på idag att dom skulle lämna kom till klubben så pass sent som i januari tidigare i år.