Mötet kring uppstarten av fotbollen i Argentina skjuts upp

Idag skulle representanter för det argentinska fotbollsförbundet och Liga Profesional ha ett videokonferensmöte för att diskutera möjligheterna för lagen att börja träna tillsammans igen. Men i sista stund blev mötet inställt till följd av flera olika anledningar.

Klubbarna har börjat flagga i Argentina om att man vill kunna återgå till lagträning igen då den individuella träningen, som spelarna gör hemma, inte är samma sak. Läkare har uttalat sig om att spelarnas muskelmassa kan successivt brytas ner och att lagen lär behöva upp till en månads förberedelser innan matcher kan börja spelas igen för att minska skadrisken.

Men videomötet som skulle vara mellan förbundet och ligan blev idag uppskjutet. Detta pga. av främst två faktorer. Dels var det till följd av att Tigre-spelaren Agustin Cardozo smittats av Corona utan att uppvisa några sympton och dels var det pga. att smittspridningen i Buenos Aires fortfarande ökar för varje dag som går.

Den sistnämnda orsaken är väldigt vital i sammanhanget. Buenos Aires är avsevärt mer påverkat av Coronaviruset än övriga städer. Totalt har Argentina hittils haft över 17,000 smittade och 560 döda. Men troligen finns det ett stort mörkertal.