Marcelo Bielsa är intresserad av Adolfo Gaich

Marcelo Bielsa och Leeds United ryktas vara intresserad av anfallarens tjänster ifall man tar klivet upp till Premier League.

Det är ingen nyhet att Adolfo Gaich har lockat till sig ett stort intresse i Europa under det senast året. Anfallaren har presterat väldigt bra med dels San Lorenzo men även med det argentinska U20-landslaget. Dessutom har han hunnit med att debutera för A-landslaget.

I vintras fanns ett väldigt konkret intresse ifrån belgiska Club Brügge men den affären föll igenom i sista stund. Därför är det ingen större chock att fler och fler lag ryktas vara intresserade av anfallarens tjänster.

Senast i raden av intresserade klubbar sägs nu vara Leeds United med en viss Marcelo Bielsa i spetsen. Den engelska klubben leder Championship och skulle man ta det efterlängtade steget upp till Premier League är man såklart redo att förstärka truppen ordentligt.

Gaich har redan känt på spel i landslaget.

Det är här som Gaich kommer in i bilden. Anfallarens kontrakt går ut med San Lorenzo under den nästkommande sommaren och än finns det ingen ljusning i förhandlingarna kring ett nytt kontrakt. Spontant känns det som att Gaichs spelstil hade passat väldigt bra in i Premier League. Han är en kraftfull anfallare som gör mål med såväl huvudet som med fötterna. Dessutom besitter han en hyfsat bra teknik.

Jag vet att jag vid något tillfälle ifjol beskrev det som att den europeiska klubb, som lyckas köpa loss Gaich, kommer att göra ett av dom största kapen på väldigt länge i fotbollsvärlden. Jag vidhåller detta då Gaich är en otroligt spännande spelare som visat att han är redo för större uppgifter i dom allra största turneringarna.

Gaich har dom senaste åren vunnit tre titlar med U20 – och U23-landslaget. Senast i raden var Pre-Olympic Tournament där han dels såg till att Argentina kvalificierade sig för OS men också vann hela turneringen.