Javier Sanguinetti ny huvudtränare i Banfield

Det har varit känt ett tag att Julio Cesár Falcioni inte kommer att fortsätta som huvudtränare för Banfield utan tar istället över som manager för klubben. Nu har föreningen istället gjort klart med en ny tränare.

”Vi fylls med stolthet över att meddela denna nya inriktning som föreningen tagit med början idag. Att fortsätta jobba med samma energi och beslutsamhet som tidigare framöver”.

Under tisdagen meddelade Banfield via sina sociala medier att deras nye tränare framöver kommer att vara Javier Sanguinetti. Den f.d. spelaren gjorde över 400 matcher i Banfields A-lag mellan 1989-1993 och 1994-2008. Den senaste tiden har han varit assiterande till Falcioni och därför blir det ett bekant ansikte för alla Banfield-supportrar.

Sanguinetti har varit huvudtränare vid två tillfällen tidigare men då i Paraguay där han tränade Sol de América och Sportivo Luqueño. Såhär beskriver klubben sin nye tränare i ett pressmeddelande:

Falcioni blir manager i klubben.

”Sanguinetti är fostrad i klubben, en ledande figur när vi spelade i andradivisionen, historisk lagkapten och rekordhållare för antalet gjorda matcher i föreningen – 485 stycken. Nu tar han på sig sitt största uppdrag hittils när han ska leda vårt seniorlag som huvudansvarig”.

Om Falcionis nya roll kommenterar man såhär:

”Vår store ledare tar, under rådande omständigheter, sig först i december an en ny roll i klubben efter fyra lyckosamma sejourer hos oss som huvudtränare. Hans nya roll kommer att vara otroligt viktig och kommer inte enbart ha fokus på seniorlaget utan på all fotboll i klubben. Därifrån ska han supportra sin vision i egenskap av manager”.