Har det skurit sig ordentligt mellan Maradona och Gimnasia?

Ett uttalande av Gimnasias president följt av en tweet ifrån Maradonas advokat gjorde att ryktena om en schism mellan legendaren och föreningen i fråga har blossat upp. Har det skurit sig ordentligt denna gång?

Diego Maradona kom till Gimnasia under hösten ifjol när föreningen sportsligt gick på knäna. Maradona kom in med energi och lyckades ingjuta en hel del mod i sina spelare. I förra vecka verkade också det mesta tyda på att legendaren skulle fortsätta i Gimnasia men efter ett uttalande ifrån föreningens president, Gabriel Pellegrino, verkar det nu vara mer oklart kring denna fråga.

”Vi erbjöd Maradona samma kontrakt som tidigare men han tackade nej. Det är redan en stor kraftansträngning (ekonomiskt) ifrån våran sida. Problemet är inte Maradona utan dom som styr bakom honom. Han har en grupp med människor som inte tillåter att vi pratar direkt med honom”.

Maradona ihop med bl.a. president Pellegrino i höstas när han skrev på för Gimnasia.

Pellegrino utvecklar sitt resonemang vidare och är inte nådig i sin kritik mot Maradonas medarbetare.

”Maradona har en samling människor runt sig som gillar att sätta press på oss genom diverse journalister. Dessa personer är bara intresserade av pengar”.

Maradona har öppet visat upp en stor lojalitet gentemot president Pellegrino under sin tid som tränare i Gimnasia. När det var presidentval lovade Maradona att om inte Pellegrino blev omvald skulle Maradona också lämna. Presidenten blev i slutändan omvald, trots att han inte är särskilt uppskattad av supportrarna, och därför stannade också Maradona.

Pellegrinos hårda uttalande mot Maradonas medarbetare ledde till att legendarens advokat, Matias Morla, skrev såhär på twitter:

”Diego har gjort allt för Gimnasia. Han har inte missat en enda match trots att läkare ibland har avrått honom. Idag, har samma människor som anställde honom när allt var kaos i klubben, bestämt att dom inte vill förlänga med honom. Maradona vill fortsätta i Gimnasia”.

Är detta slutet på sagan mellan Gimnasia och Diego Maradona eller kan dom hitta tillbaks till varandra igen?