Bocas Iván Marcone hjälper utsatta människor under Corona

Han må ha fått avsevärt mycket mindre speltid under Miguel Russo än vad han fick när Gustavo Alfaro ledde laget. Men trots detta är ändå Marcone en vinnare detta år.

Medan många fotbollsspelare funderar på vilken bil dom ska köpa härnäst eller vilken rolexklocka som passar bäst med deras 10,000 kronors jackor finns det dom som faktiskt hjälper andra.

Bocas Iván Marcone har synts till, sedan Corona-pandemin anlände till Argentina, ute på stadens gator och hjälpt folk i behov av kläder och mat. I utsatta områden, runt om i Buenos Aires, har han stått och tillagat mat i stora grytor som sedan delats ut till familjer som har haft det svårt att ställa mat på bordet. Utöver detta har han gjort donationer till olika ställen så att dom kunnat köpa in munskydd och liknande.

Marcone började sin fotbollskarriär i den lilla föreningen Club Social y Deportivo Belgrano som ligger i staden Sarandi. Här tog han sig sedan vidare till stadens största lag, Arsenal, och sedan vidare till Lanús, mexikanska Cruz Azul och nu slutligen Boca Juniors.

Mittfältaren är dock aldrig sen att bedyra sin kärlek för klubben som formade honom och har Belgranos emblem fastklistrad på sin mobiltelefon.

”Belgrano är där jag formades, där jag lärde mig många saker, började spela fotboll och där jag har många av mina närmaste vänner. Jag brukar åka dit varje lördag för att hjälpa till att lära ungdomarna att spela fotboll och för att få dom att stanna. Det gör jag med kärlek”.

Marcone må ha tillfälligt förlorat sin mittfältsplats till Campuzano i Boca, men har i gengäld gjort en insats för samhället som renderar i att han vunnit stort även under detta miserbla år.