Rivers Jorge Carrascal finns på Fiorentinas radar

Den talangfulla yttermittfältaren har lockat till sig ett stort intresse ifrån ett flertal europeiska storklubbar. Inte blev det generella intresset svalare av att Antonio Cassano lovprisade spelaren under den föregående veckan.

I förra veckan uttalade sig den f.d. italienska landslagsmannen, Antonio Cassano, att en talang som har alla möjligheter att explodera i Europa under dom nästkommande säsongerna – och som har potentialen att bli ”en storstjärna” – är Rivers colombianske yttermittfältare Jorge Carrascal. Den förre anfallarens uttalande gav ringar på vattnet och nu har intresset för talangen ökat än mer under dom senaste dagarna.

I River har Carrascal haft en del problem med att få kontinuerligt med speltid. Tränaren Marcelo Gallardo tror stenhårt på spelaren men har långsamt låtit honom acklimatisera sig till den argentinska fotbollen. I dom matcherna som spelaren fått chansen i har man redan kunnat skönja potentialen som finns i colombianen. Carrascals kombination av snabbhet och bländande teknik gör att han har en spelstil som skulle passa in i många europeiska storklubbar.

Dom klubbarna som ryktats var mest intresserade av spelaren den senaste tiden är Juventus, Besiktas och Ajax. Men nu har ytterligare en förening anslutit sig till denna skara och deras intresse verkar vara än mer konkret än övriga. Fiorentina ska, enligt rykten, förberedda ett bud som kan komma att anlända hos River inom den närmsta tiden. 

Den argentinska storklubben ska dock inte vara villig att släppa spelaren för under 20,000,000 euro. Utöver Carrascal är även Fiorentina intresserad av att plocka in den brasilianske mittfältaren Paquetá ifrån Milan. Värvningarna skulle kunna bli möjliga för Florens-klubben om man samtidigt lyckas sälja Federico Chiesa under sommaren. Fiorentinas stjärnanfallare värderas till 70,000,000 euro och Juventus har under en längre tid visat intresse för spelaren.

Jorge Carrascal har redan hunnit med en vända i Europa där han tillbringade dels en kortare tid i Sevillas B-lag och senare också en period i ukrainska Karpaty Lviv. På internationell nivå har Carrascal också representerat flera av Colombias ungdomslandslag.