Boca försöker få till ett nytt lån med Soldano

Förra sommaren kom Franco Soldano till Boca på ett års långt lån ifrån grekiska Olympiakos. Nu går lånekontraktet ut den siste juni och Bocas målsättningar är att få till ett nytt lånavtal med den grekiska klubben.

Franco Soldano kom in med målet att förstärka Bocas offensiv och även om det inte blivit särskilt mycket målrassel för anfallaren är klubben ändå nöjda med Soldanos insatser – detta har lett till att man nu vill förlänga anfallarens vistelse i klubben. Den 30 juni går hans lånekontrakt ut och enligt överenskommelsen ska Boca betala 5,000,000 euro om man vill behålla honom, annars ska spelaren återvända till Olympiakos. Men med tanke på hur den ekonomiska situationen ser ut, runt om i fotbollsvärlden, hoppas Boca istället på en annan lösning.

Förhoppningen ifrån den argentinska storklubben är nämligen att man ska få till ytterligare ett lånekontrakt. Och trots att Olympiakos kan yrka på att ifall Boca vill behålla anfallaren får man hosta upp det som utköpsklausulen ligger på, verkar det som att den grekiska klubben ställer sig positiva till en ny utlåning. Anledningen till detta ligger mycket i att Soldano själv vill stanna i Boca. Spelarens agent, Hernán Rubiola, är också optimistisk till en förtsättning i Argentina.

”Francos kontrakt går ut den siste juni, men Boca har visat en stor vilja att förlänga. Förhoppningen är att vi ska få till en ny utlåning som sträcker sig året ut”.

Utköpsklausulen är som sagt inte realistisk för Boca att möta i dagsläget och därför är det givetvis välkommet att den grekiska klubben känns sammarbetsvilliga kring en ny utlåning.

”Franco vill stanna i Boca. Nu ska vi höra vad Olympiakos också vill och vad deras krav är. Men dom har inte satt sig på tvären tidigare och det tror jag inte att dom kommer att göra nu heller. Dom har hela tiden lyssnat på spelaren”.

Trots att Soldano bara blivit noterad för ett mål sedan han kom till Boca har tongångarna varit positiva. Spelarens sammarbete med Tevez har visat sig fungera väldigt bra och tillsammans var dom en starkt bidragande orsak till ligatiteln tidigare i våras.