PSG köper loss Icardi

Den första riktigt stora övergången i Europa blev, under söndagen, bekräftad. PSG köper loss Mauro Icardi ifrån Inter.

Det var kanske inte särskilt förvånande. Faktum är att det nog inte var någon som trodde att Icardi skulle vända tillbaks till Inter efter att dom bådas förhållande rasade samman för ett tag sedan. Dessutom har tiden i PSG varit succéfylld för anfallare som faktiskt petat Cavani under stora delar av säsongen.

Nu väljer alltså PSG att köpa loss Icardi för 50,000,000 euro. I affären ska också en klausul vara inskriven som förhindrar att PSG ifrån att kunna sälja Icardi till Juventus vid ett senare tillfälle. Inters mål har hela tiden varit att inte sälja anfallaren inom Italiens gränser och är säkert därför nöjda med att affären med PSG nu gått i lås.

Den italienska klubben gick ut med följande meddelande på sina sociala medier efter att övergången blev bekräftad.

”Icardi till Paris Saint-Germain FC. Anfallaren föddes 1993 och hans övergång till den franska klubben blir nu permanent. Vår klubb vill tacka spelaren för hans sex säsonger i klubben och önskar honom lycka på sitt nästa äventyr”.