Pablo Pérez: ”Newell’s kan slåss om Sudamericana-titeln nästa säsong”

Pablo Pérez lämnade, tidigare i år, Independiente för att avsluta sin karriär i Newell’s Old Boys där allt en gång i tiden började.

Mittfältare kom till en föreningen som hade många jobbiga säsonger i ryggen och som dessutom hade ett hot om nedflyttning hängdes över sig. Men tack vare en fin säsong under den otroligt skicklige tränaren Frank Kudelka klättrade Newell’s till en plats som garanterade dom spel i nästa års Copa Sudamericana. Pablo Pérez märkte själv också att han kommit tillbaks till en förening som börjat vakna till liv igen.

”Jag kom till ett välorganiserat Newell’s, ett Newell’s som var konkurrenskraftigt, dynamiskt och visste var dom var på väg. Alla var fokuserade på dom målen man hade satt upp. Från den yngsta spelaren i truppen till den mest erfarna i Maxi Rodríguez hade dom allihop samma fokus. Detta gjorde mig verkligen väldigt glad”.

Pablo Pérez är knappast purung och fyller faktiskt 35 år senare under 2020. Men trots detta saknar mittfältaren inte motivation till att fortsätta framöver. Detta trots att dessa annorlunda tider med Corona-uppehåll har ställt allting på sin spets.

”Det hjälper mig såklart mycket att jag är i Newell’s. Jag kom hit med mycket energi och glädje att spela för föreningen jag älskar och började min fotbollskarriär i. När alla dessa känslor kom till mig ville jag bara återvända så att supportrarna kunde njuta av att få se mig spela igen. Hade jag inte trott att jag kunde tillföra något hade jag inte återvänt”.

Vidare tror Pérez att Newell’s har det som krävs för att utmana ordentlig i Copa Sudamericana under den kommande säsongen.

”Jag vill vinna ytterligare en titel med denna klubb och jag gillar att ställa in siktet på det svårast möjliga just nu. Och för Newell’s är det Copa Sudamericana. Om vi alla ger allt och kommer tillbaks efter uppehållet till samma nivå som tidigare tror jag definitivt att vi har vad som krävs för att utmana och kanske t.o.m vinna Sudamericana. Vi har ett bra lag med en fantastisk samling spelare som har självförtroende för att vinna saker”.

En spelare som ryktas till Newell’s är Pérez f.d. lagkamrat Nacho Scocco. Dom båda, tillsammans med Maxi Rodríguez, började sina fotbollskarriärer i just Newell’s Old Boys. Pérez har försökt att locka över sin kompis ifrån River men menar själv att det är ett beslut han måste ta själv.

”När jag spelade i Boca och han i River sa vi alltid till varandra att en dag skulle vi avsluta i Newell’s. Jag är redan här, nu saknas bara han. Men jag vill inte ringa och tjata på honom. Detta är ett beslut han måste ta på egen hand. Det är ett svårt beslut eftersom han spelar i River där han konstant slåss om titlar. Här måste han ta ett beslut och Newell’s är hans hem. Givetvis hoppas jag att Scocco återvänder och drar på sig tröjan med nummer 32. Scocco är en väldigt bra vän och person”.

Pablo Pérez vann ligan med Newell’s Old Boys 2013 och har senare även vunnit Primera Division med Boca två gånger.