Därför sprack Bocas övergång med Paolo Guerrero

I vintras var det väldigt mycket snack om att Boca var nära på att göra klart med den perunska landslagsmannen Paolo Guerrero. Men värvningen sprack och nu har anledningen till detta blivit känt.

Guerrero har länge varit en erkänd anfallare i Sydamerika och under dom senaste säsongerna har den brasilianska storklubben Internacional fått njuta av hans mål. Men i vintras var det faktiskt väldigt nära att Guerrero hade gått till Boca Juniors istället. Enligt spelarens representant i Argentina, Mariano Pernía, var det väldigt nära att övergången också gick i hamn.

”Vi hade möjligheten att få till en övergång till Boca och faktum är att det var väldigt nära. Hade dollarn varit i ett annat läge hade det kanske gått. På en skala hur nära det var, ifrån 1 till 10, var det en 9:a”.

Men det ekonomiska satte alltså stopp för övergången. Den argentinska peson har sjunkit stadigt dom senaste åren och någon ljusning finns inte att skönja.

”En månad innan presidentvalet i Boca var det väldigt nära en övergång, då hade vi en muntligt överenskommelse. Men när det blev presidentskifte förändrades allting. Vi försökte sen också och jag träffade Riquelme två-tre gånger men det gick tyvärr inte med situationen (ekonomiska) i detta land”.

Men Mariano Pernía är dock noga med att poängtera att Guerrero hade passat perfekt in i den argentinska fotbollen.

”Det är den nummer 9 som Boca och flera andra klubbar i Argentina saknar. Även i River hade Guerrero förmodligen också öst in mål, precis som i Independiente och Racing Club”.

Den 36-årige anfallare fortsätter därmed i Internacional vilket säkert glädjer deras argentinske tränare Eduardo Coudet.