Ruggeris svar till Scaloni: ”Sätt ihop ett konkurrenskraftigt lag så kommer publiken att vråla”

Förbundskaptenen Lionel Scalonis uttalande under gårdagen om var det argentinska landslaget bör spela sin matcher framöver väckte många känslor runt om i Argentina.

Kanske allra främst var det Rivers anhängare som härsknade till på den unge förbundskaptenen. Nu har också en f.d. River-profil och legendar i Oscár Ruggeri kännt sig tvungen att uttala sig kring ämnet i fråga.

”Vad jag skulle vilja säga till förbundskaptenen är följande: sätt ihop ett landslag som är konkurrenskraftigt och som smittar publiken med sin entusiasm. När ett lag spelar på det sättet och publiken känner dessa känslor spelar det mindre roll var ni spelar någonstans”.

Försvaren som var med och vann VM-guld 1986 utvecklar sitt resonemang.

”Om du har ett lag som nästan är apatiskt, så kan du sätta dom på vilka arena som helst, det spelar ingen roll. Men om du har ett lag som smittar publiken med entusiasm, som tar tag i bollen, visar att man vill framåt, att man vill vinna och attackerar motståndarnas mål. Då kommer folk att ställas sig upp och skrika för full hals”.

Förbundskaptenen kände sig därför nödgad till att uttala sig igen för att försvara sina tidigare uttalanden.

”Om jag hade svarat att jag spelat på vilken arena som helst och inte brytt mig, hade det också varit fel. Nu fick jag frågan och därför svarade jag. I slutändan handlar detta om fotboll och oavsett var vi spelar är jag säker på att vi kommer entusiasmera publiken. Detta var, som sagt, bara ett svar på frågan. Om vi spelar på ett annat ställe har jag inte problem med det heller, men nu har jag möjligheten att välja”.