Racing Club har fokus på en ny högerback

Beccacece har velat få in ytterligare en högerback i truppen och kanske har möjligheten dyckt upp nu?

Just nu har Racings tränare endast Iván Pillud att tillgå på högerbacksplatsen och detta har lett till att Beccacece har fått använda sig av Walter Montoya på denna position vid flera tillfällen. Detta trots att denne egentligen är en central mittfältare.

Men nu kanske en möjlighet har dykt upp. 33-årige Facundo Roncaglia har utgående kontrakt med spanska Osasuna och är en fri spelare den siste juni. Detta skulle kunna vara väldigt goda nyheter för Racing som ogärna vill lägga några större summor på en transfer. Nu behöver man bara fokusera på spelarens kontrakt och då pratar vi givetvis inte lika stora summor.

Facundo Roncaglia i Bocas tröja.

Roncaglia började sin karriär i Boca Juniors men har kanske mest, i alla fall dom senaste åren, förnippats med den spanska fotbollen där han bl.a. representerat Espanyol, Celta Vigo, Valencia och nu senast alltså Osasuna. Representanter runt försvararen har indikerat på att Roncaglia avvaktar och ser vilka erbjudande som kommer att komma. Vad som verkar vara klart är i alla fall att han inte kommer fortsätta i Osasuna.

Under vinterns transferfönster jagade Racing flera högerbackar utan att lyckas landa någon. Bl.a. var man väldigt intresserade av Bocas Leonardo Jara men utan att lyckas övertyga Buenos Aires-klubben om en övergång. Kanske har man bättre lycka denna gång?