Gary Medel: ”Jag har gett Isla Riquelmes telefonnummer”

Gary Medel spelade i Boca mellan 2009 och 2011. Men trots att åren gått har inte mittfältarens känslor svalnat för föreningen.

Idag spelar den chilenske grovjobbaren i italienska Bologna som han tillhört sedan 2019. Men i början av förra seklet lirade mittfältare i Boca Juniors och hade huvudpersonen själv fått bestämma hade han gärna återvänt till storklubben.

”Det skulle vara dröm att återvända, så länge jag får spela är jag nöjd, det spelar ingen roll på vilken position”.

Det ska dock sägas att i dagsläget känns en övergång för Medel till Boca tämligen avlägset. Istället pratade mittfältaren litegrann om en annan spelare som varit på tapeten för Boca under en längre tid – nämligen Medels landsman Mauricio Isla.

”Isla är också en spelare som jag kan se spela i Boca. Jag har gett honom Riquelmes telefonnummer så att dom kan snacka med varandra”.

Mauricio Isla i det chilenska landslaget.

Det är inte första gången som Islas namn kommer på tal när det pratas om övergångar till Boca. Ytterbacken har ryktats till föreningen under flera transferfönster. Just nu spelar han i turkiska Fenerbahce, men kan säkert vara intresserad av en sista flytt innan karriären är över.

Vidare pratade Medel en del om att såväl spelarna som folket i Italien är väldigt fascinerade över Boca.

”I Italien pratar man mycket om Boca men ingenting om River”.

Medel har haft en nära kontakt med Riquelme ända sedan dom spelade ihop i Boca och dom båda håller kontakten än idag.

”Med Riquelme pratar jag ganska ofta, ungefär en gång i veckan. Vi pratar om allting – familj, fotboll osv. Boca är något speciellt i hela världen. Han erbjöd mig faktiskt att återvända, vilket givetvis var rörande. När jag lämnade 2011 visste jag inte dimensionen av Boca, jag var för ung, nu ser jag det med andra ögon”.