Bocas spelare får en veckas semester

Under fredagen meddelade huvudtränaren Miguel Ángel Russo att hans spelare kommer att få ledigt under den nästkommande veckan fram t.o.m. den 8 juni. Detta eftersom inget fotbollsspel finns att skönja vid horisonten i Argentina.

Precis som alla lag i Argentina har Bocas spelare fått träna hemifrån sedan utbrottet av Corona-pandemin i mitten av mars. Spelarna har dels tränat på egen hand men även tränat ”tillsammans” via videokonferensprogammet zoom.

Men nu väljer alltså Bocas tränare Russo att ge laget ledigt i en vecka. Detta eftersom inget fotbollsspelande kan skönjas i horisonten och inte heller finns det något datum på när lagträningen kan återupptas igen. Ifrån klubben har man gett ett uttalande kring beslutet.

”Sanningen är den att vi har tränat på riktigt bra under detta uppehåll ändå. Därför vill vi ge spelarna lite ledigt så att dom kan koppla av och kanske rensa skallen lite”.

Jorman Campuzano har skaffat sig en egen lite annorlunda träningsritual under uppehållet.

Detta hindrar givetvis inte spelarna ifrån att träna på egen hand framöver. Bland annat har den colombianske mittfältare Jorman Campuzano synts dansa i sin egen lägenhet som en sorts egen-improviserad träningsritual. Boca är inte heller ensamma om att ge spelarna lite ledigt. Även Banfield meddelade under fredagen att spelarna får ledigt en tid framöver.

Igår var den mest dystra dagen i Argentina vad det gällde antalet smittade sedan Corona-utbrottet. Över 700 nya injuknade och nio nya dödsfall.