Álvaro Perreira: ”Quilmes är mitt hem”

Álvaro Perreira har spelat i klubbar som Inter, Porto och São Paulo. Men trots detta drömmer den förre landslagsspelaren om att få spela i Quilmes en sista gång innan karriären är över.

Nej det är inte ölet jag pratar om med samma namn utan om föreningen Quilmes – som huserar i den argentinska andradivisionen. För trots att mittfältaren Perreira har spelat VM med Uruguay och tillhört stora klubbar i Europa är ändå laget ifrån en lite stad, i Buenos Aires utkanter, som fastnat mest i hans minne.

”Jag har pratat med Diego Colotto (tränaren för Quilmes) och skulle gärna återvända. Det finns inget officiellt förslag på bordet men det skulle vara roligt”.

Perreira tillhörde Quilmes i början av karriären (2005-2007) och det var hans första klubb i Argentina innan han gick vidare till Argentinos Juniors.

Álvaro Perreira i Inters tröja.

”Supportrarna i Quilmes är speciella. Förhoppningsvis får jag lov att bära Quilmes tröja igen innan karriären är över. Jag bodde i åtta månader hos klubben och det gjorde att jag indentifierade mig med föreningen. Quilmes är mitt hem”.

Utöver Quilmes och Argentinos Juniors har Perreira även tillhört Estudiantes i Argentina. Men trots att mittfältaren sammanlagt spelat sju år i Argentina har han inte vunnit någon titel i det förlovade landet – ”ännu” kanske man ska tillägga.