Racing Clubs Tiago Banega går en ljus framtid till mötes

Mittfältaren fick flertalet chanser under våren och ser ut att kunna bli ett väldigt stort utropstecken framöver för storklubben.

Tiago Banega är en av dom största talangerna i Racing Club och fick spela i flertalet matcher under våren. Beccacece gav den tekniske mittfältaren möjligheten att briljera i Primera och Banega tog chansen med besked. Bland annat blev den 20-årige ynglingen noterad för ett mål mot Argentinos Juniors i början av året. Detta ledde i sin tur också till att han skrev på sitt första proffskontrakt i början av februari.

Mittfältaren har gett ett starkt intryck av att vara väldigt målmedveten och fokuserad i allt han gör på planen. Till exempel var det många supportrar som reagerade på att talangen inte firade sitt allra första mål i Primera mot Argentinos Juniors.

”Jag försöker alltid vara koncentrerad. Anledningen till att jag inte jublade var för att det bara betydde 1–1 och vi behövde gå för segern”.

Han har också varit nöjd med speltiden under Beccaceces ledning.

”Det är givetvis avgörande med förtroendet man fått ifrån tränaren och mina lagkamrater. Han (Beccacece) är en tränare som gillar att satsa på unga spelare och det såklart bra att en tränare gör så”. 

Kontraktet som skrevs på i februari sträcker sig i fyra år. Dessutom är en utköpsklausul inskriven i kontraktet på 22,000,000 euro. Banega föddes i den argentinska staden Concepción de Uruguay i juli 1999. Efter att ha börjat sin fotbollskarriär i Defensores de Pronunciamiento gick mittfältaren till Racing Club under 2017.