Martín Campaña kan lämna Independiente gratis

Martín Campaña och Gastón Silva har inte accepterat klubbens uppskjutning av lönerna. Nu kan dom båda lämna som bosmans på måndag.

Nästa lag på tur att ha problem med ekonomin i Argentina är Independiente. Laget har visserligen haft ekonomiska problem ett bra tag men under den senaste tiden har man inte kunnat betala ut sina löner. Detta har gjort att man försökt skjuta på betalningarna och har så gjort under, i princip, hela våren. Till exempel har man inte betalat ut marslönen än utan den skulle ha betalats ut på måndag den 1 juni.

Men föreningen har fortfarande inte löst det finansiella och har suttit i förhandlingar under veckan med spelarna i truppen för att få fram ytterligare en förskjutning till den 8 juni. Majoriteten av spelarna gick med på detta bortsett ifrån målvakten Martín Campaña och Gastón Silva.

Målvakten har satt sig ordentligt på tvären och mycket i hans hårda inställning till ledningen i Independiente ligger säkert i en dispyt i våras där han blev fråntagen sin kaptensbindeln. Ifall inte klubben betalar ut lönen till målvakten och Gastón Silva – senast på måndag – har dom båda rättigheten att lämna föreningen som bosmans.

Martín Campaña kan lämna på fri transfer på måndag.

Independiente är dock optmistiska om att nå en lösning med dom båda. Martín Campaña ses fortfarande som en av dom viktigaste pjäserna i laget och har tillhört klubben sedan 2016. Till följd av detta sitter han därför också på en väldigt hög lön. Förra året var han nära på att lämna för brasilianska Santos FC, som då tränades av Jorge Sampaoli, men Independiente gjorde allt dom kunde för att behålla honom. Den senaste tiden har dock inställningen ifrån klubben varit den att om ett bud dyker upp, ifrån en klubb som målvakten kan tänka sig att gå till, ska dom vara mera samarbetsvilliga.

Detta bud har dock inte kommit än och därför är situationen annorlunda. För även om denna uppskjutning på utbetalningen kan ses som en naturlig åtgärd under Corona-pandemin är det inte första gången under dom senaste säsongerna som Independiente inte kunnat betala ut sina löner. Toppen på isberget kan man säga och nu ledsnade Campaña och Silva. På måndag är ödesdagen för föreningen, löser man betalningen?