Falcioni fortsätter inte som huvudtränare för Banfield

Under fredagen bekräftades det att Falcioni inte kommer fortsätta som huvudtränare för Banfield.

Precis som många anat ett tag kommer inte Julio Cesár Falcioni att fortsätta som tränare för Banfield. Hans kontrakt upphör den siste juni och klubben planerar inte att förlänga det. När Banfield besegrade sina värsta antagonister Lanús i våras sa tränaren själv efteråt att ”detta är mitt sista derby”.

Men huvudpersonen själv hade hoppats på att få ta avsked på ett helt annat sätt och gärna inför dom hängivna supportrarna på Estadio Florencio Sola. Men pga. Corona-uppehållet är inte detta möjligt. Istället kommer Falcioni bli tilldelad en annan roll i klubben som manager. När, var och hur han kommer kunna börja på denna tjänsten är dock oklart med tanke på rådande omständigheter.

Falcioni har varit i Banfield under flera olika omgångar i sin tränarkarriär och är också den ende tränare som vunnit en ligatitel med föreningen (2009). Tränaren har haft stora problem med hälsan dom senaste åren och det har också gjort att han varit tvungen att ta en paus ifrån fotbollen under vissa perioder. Bland annat kunde tränaren ses använda en megafon under en kvalmatch till Libertadores för något år sedan pga. att han inte kunde prata efter en operation.

Falcioni och Maradona delar ett gott skratt tillsammans när Banfield och Gimnasia möttes för inte särskilt längesen.

Falcioni var dessutom en väldigt skicklig målvakt under 70- samt 80-talet och är också den målvakt som räddat flest straffar ifrån Diego Maradona. Bara en sån sak.