En Nández-transfer i sommar skulle ge klirr i kassan för Boca

Nahitan Nández lämnade för mer än ett år sedan Boca Juniors för spel i italienska Cagliari. Där har han insatser lockat till sig ett intresse som skulle kunna ge lite extra klirr i Bocas kassa.

Utköpsklausulen som finns i den uruguayanska mittfältarens kontrakt ligger på 35,000,000 euro och eftersom Boca har en 10%-ig vidarförsäljningsklausul skulle detta innebära att man i sådana fall håvar in 3,500,000 euro.

Men vilket lag är det då som är intresserade av Nahitan Nández underskrift? Jo det är den syditalienska storklubben Napoli, som ju onekligen har goda erfarenheter av att ha f.d. Boca-spelare i föreningen.

Nahitan Nández i Cagliaris tröja.

Utöver detta finns det dessutom en möjlighet att Leandro Paredes kommer att röra på sig under sommarens transferfönster. Tiden i PSG har innehållit bristfälligt med speltid och därför vill den förre Boca-spelaren röra på sig. Även här skulle Boca få ta del av kakan eftersom man har rätt till dom 5% som man får i egenskap av föreningen som producerade spelaren i unga år.