Anfallaren med ett speciellt smeknamn drömmer om spel i Primera

Det är visserligen fortfarande uppehåll vad det gäller fotbollen i Argentina. Men för den sakens skulle behöver inte drömmarna stå på vänt.

En som jobbar på i det tysta för att förhoppningsvis lyckas slå sig in i San Lorenzos A-lag är den unge talangen Efmamjjasond González. Den 20-årige, colombianske, talangen har tillhört San Lorenzos reservlag sedan februari 2018 och drömmer om att få chansen i A-laget.

”Alla vi som är i reservlaget drömmer om att få spela i Primera, men i en storklubb som San Lorenzo är fajten om platserna hård”.

Anfallaren försökte återvände till Colombia när Corona-utbrottet skedde men hann inte innan gränserna stängde. Nu är han kvar i Buenos Aires, långtifrån sina nära och kära.

”Det svåraste i allt detta är att vara så pass långifrån familjen. Jag försöker distrahera mig med Playstation och träning här hemma. Men det är svårt att vara utan dom vanliga rutinerna. Jag är extremt sugen på att återvända till den vanliga träningen”.

González har också fått ett lite annorlunda smeknamn av sina lagkamrater i klubben. Eftersom alla hans bokstäver i förnamnet innehåller första bokstaven i samtliga av årets månader har smeknamnet blivit ”Almanaque” – almenackan på svenskan. Onekligen ett väldigt speciellt smeknamn på spelaren som började sin karriär i colombianska storklubben Atlético Nacional.