Salomón Rondón: ”Vem vill inte spela på La Bombonera?”

Många spelare har genom åren uttryckt en vilja att få möjligheten att spela för Boca Juniors. Näst på tur att berätta om denna vilja och dröm är den venezuelanska anfallaren Salomón Rondón.

Tidigare i veckan berättade vi om Marco Materazzis största ångran under sin karriär – att aldrig ha spelat på La Bombonera. Nu är det dags för nästa person att kliva fram med samma önskan. Den venezuelanska anfallsstjärnan Salomón Rondón säger till den argentinska TV-kanalen TNT Sports att han gärna skulle dra på sig Bocas tröja innan karriären är över. Just nu spelar anfallaren i den kinesiska ligan och har kontrakt med Dalian Professional i ytterligare två år.

”Om jag hade möjligheten att spela i Boca så hade jag kommit direkt med ögonen stängda. Vem skulle inte vilja spela på La Bombonera? Jag har sett videoklipp där läktaren skakar. Det är en fin dröm som jag har och som jag skulle vilja uppfylla”.

Den 30-årige anfallaren är dock noga med att poängtera att han i dagsläget inte har någon kontakt med Boca.

”Jag har ingen kontakt alls med föreningen i dagsläget. Först och främst måste jag checka av med min familj innan en ny flytt kommer på tal – dom är viktigast. Just nu har jag två år kvar på mitt kontrakt och när det är slut är jag 32 år. Där och då får man se vilka erbjudande som finns. Att spela i Boca hade varit glasyren på kakan och hela karriären”.

Rondón under tiden i West Bromwich.

Den storväxte anfallaren har spelat i många klubbar genom åren. Kanske mest minns man honom för hans tid i engelska West Bromwich och Newcastle eller för perioden i Ryssland med Rubin Kazan och Zenit Sankt Petersburg.

”När jag lägger skorna på hyllan vill jag återvända till Venezuela. Fotbollen har gett mig mycket men den har också gjort att jag varit långtifrån mina nära och kära. Detta var mitt kall och jag är väldigt tacksam för allt, men någon gång i framtiden vill jag flytta hem till Venezuela igen”.