Nahuel Bustos allt närmare Europa

Talleres unga anfallsstjärna Nahuel Bustos har lockat till sig ett stort intresse ifrån flera europeiska toppklubbar. Senaste i raden att ansluta sig bland intressenterna sägs italienska AS Roma vara.

Nahuel Bustos har varit Talleres tveklöst bästa spelare dom senaste säsongerna. Anfallarens prestationer har allt som oftast varit en helt avgörande faktor ifall Talleres har plockat poäng eller inte. Med såväl mål som assist har den snart 22-årige anfallaren varit en bärande pjäs i Córdoba-klubben. Men den tiden kan alltså nu vara på väg att ta slut.

Sedan tidigare har såväl Sevilla som Valencia visat sitt intresse för anfallaren och nu har ytterligare en klubb anslutit sig till skaran. Italienska Roma ska vara villiga att betala 12,000,000 euro för Bustos namnunderteckning. Det som också kommer spela in ifall Roma kommer lägga budet eller inte är ifall man lyckas landa en värvning av Moise Kean som sägs vara deras förstaalternativ.

Talleres äger 80% av spelaren medan hans moderklubb, Belle Ville, äger dom sista 20%. Utköpsklausulen ligger på 18,000,000 euro men Talleres ska vara villiga att sälja för mindre än det. Presidenten Fassi har sagt såhär kring en potentiell övergång.

”Vi går in med inställningen att sälja Bustos denna sommar. Förra fönstret valde vi att behålla honom vilket var ett beslut som påverkade ekonomin kraftigt. Men förmodligen säljer vi bara 50% av spelaren”.

Bustos gjorde nio mål samt tre assist under fjolårssäsong, vilket gjorde att han placerade sig på en fjärdeplats i skytteligan. Anfallaren besitter såväl en snabbhet som en teknik av väldigt hög klass. Potentialen är skyhög och steget till Italien känns väldigt rätt i dagsläget.

Skulle Bustos gå till Roma blir han lagkamrat med tre andra argentinare i Javier Pastore, Federico Fazio och Diego Perotti.