Mascheranos framtid osäker: ”Svårt att komma upp ur sängen på morgonen”

Corona-pandemin slår hårt mot fotbollen och samhället i stort. Många spelare som är i slutfasen av sina karriären börjar funderar på ifall avslutet är nämre än någonsin tidigare.

Den argentinska ligan har nu haft uppehåll i två månader och spelarna i dom respektive lagen har fått träna på egen hand istället, vilket vissa har tyckt vara svårare än andra. En av dom som inte trivts med det alls är Javier Mascherano som kom tillbaks till argentinsk fotboll i slutet av förra året för att spela i Estudiantes.

”Det är väldigt svårt att träna själv i sitt eget hem. Efter ett tag blir alltihop väldigt repetativt, du gör samma sak varje dag, och i slutändan blir du uttråkad. Det har inte bara med det fysiska att göra, även det mentala påverkas av att inte träna med laget. Det är svårt att komma upp ur sängen på morgonen, det hela kommer till en punkt när allt går på rutin och det påverkar det mentala hårt”.

Mascherano själv menar inte att uppehållet har gjort att han tänkt mer på slutet av sin karriär än han gjorde innan. Men ifrån Estudiantes sida är man införstådda med att det förmodligen är oundvikligt att mittfältaren reflekterar över detta under dessa tider som vi idag lever i.

”Det är nog helt oundvikligt att han tänker i dessa banor och börjar analysera sin framtid. Han kom hit till Estudiantes med stora förväntningar på sig. Vi lyckades övertyga honom om att detta var rätt klubb för honom, och han övertygade oss om att han var rätt spelare för oss. Han har kontrakt till siste juni nästa år men vi är medvetna om att verkligheten har förändrats”.

Det är Agustín Alayes, en person i ledningen, som uttalar sig och han menar också att föreningen är beredda på att Mascheranos tid i klubben kan ta slut fortare än dom hoppas på.

”Vi måste vara i nära kontakt med honom och respektera vilket beslut han än tar. Javier är en smart person som vi förhoppningsvis kan räkna med när allt drar igång igen. Det är något som vi hade njutit av väldigt mycket. Jag skulle ljuga för dig om jag sa att jag inte trodde att tankarna på att sluta har funnits hos honom under denna period. Jag tror att jag skulle gjort exakt samma sak ifall jag var i hans kläder”.