Återvänder Scocco till Newell’s?

Den siste juni går Nacho Scoccos kontrakt ut med River Plate och med tanke på att han inte är given i Marcelo Gallardos startelva har ryktena om en återkomst till Newell’s Old Boys satt igång. Återvänder anfallaren?

Det var i Newell’s Old Boys som karriären tog sin början i inledningen av 00-talet och det är här som Nacho Scocco idag har sina gamla lagkamrater ifrån samma era i Maxi Rodriguez och Pablo Pérez. Är en återkomst till Newell’s nämre nu för Scocco än den varit tidigare? Om man ska tro klubbens vice president, Cristian D’Amico, är det något man jobbar på.

”Scocco är absolut en prioritering för oss. Och när kontraktet med River går ut ska vi kontakta honom. Innan dess låter vi honom vara med respekt till såväl River som spelaren själv”.

Samtidigt säger vice presidenten att det bara är ungefär 10% chans att Scocco drar på sig Newell’s tröja efter sommaren. Om han säger detta för att dra ner på förväntningarna eller om han verkligen tror att det är så pass liten chans, förtäljer inte historien. En som pressar Scocco på att komma hem till Newell’s är hans kompis och klubbikonen Maxi Rodríguez. Enligt Scocco tjatar han ofta om det när dom båda pratas vid.

”Jag skriver ofta med Nacho. Pablo Pérez är här nu också och Nacho vet vad som väntar honom i Newell’s. Han trivs här, men det är han själv som måste ta beslutet. Vi väntar på honom med öppna armar. Det är här han har sitt hjärta”.

Med Newell’s vann Scocco ligan 2004 och trots sin tid i River är han fortfarande älskad av supportrarna. Återvänder han?