Platense-legendaren död i cancer

Den förre Platense spelaren Mauricio Hanuch dog under gårdagen efter en lång tids sjukdom. Han blev 43 år gammal.

Hanuch spelade en lång period av sin karriär i Platense, på den tiden när föreningen fortfarande spelade i den argentinska högsta divisionen. Hans syster har berättat att den f.d. mittfältare fick cancer i magen för några år sedan och att sjukdomen sedan spred sig till såväl njurarna som levern.

Hanuch deltog i en av dom mer klassiska matcherna i Platenses nutid när dom besegrade Boca Juniors på La Bombonera 1998 med 4-0 och mittfältaren själv stod för två av målen. Hans insatser i Platense gjorde att Menotti värvade honom till Independiente där han hoppades att mittfältaren skulle kunna lyfta laget.

”Han är riktigt bra med bollen, nu ska han lära sig att spela vacker fotboll också”.

Fotbollen tog Hanuch till spel i såväl Argentina som Europa där han var med och vann en efterlängtad ligatitel med Sportin Lissabon. I samma lag fanns dessutom en viss Cristiano Ronaldo.

Annars minns fotbollsentusiaster i Argentina den kvicke mittfältare som en glad och positiv människa vid sidan om planen, alltid med ett leende på läpparna.

Platense gick ut på sina sociala medier igår och skickade en sista hälsning till sin f.d. spelare.

”Farväl Mauricio Hanuch. Du lämnar oss med dina finter, ditt glada leende, din fina personlighet och din eviga glädje. Du kommer för alltid finnas i våra hjärtan och vi kommer aldrig att glömma dig. Farväl älskade Turquito, vila i frid”.

Även Estudiantes och Independiente skickade sina kondolenser till Hanuch på sociala medier.

”Vi är förkrossade över att nås av nyheten att Mauricio Hanuch inte finns med oss längre. Han spelade för oss 2000-2001. Vi tänker på familjen och dina nära och kära i dessa tuffa tider. Farväl Turco”.

”Independiente är förkrossade över att vår f.d. spelare Mauricio Hanuch har gått bort. Våra kondolenser går till hans nära och kära i dessa tuffa tider”.

När Platense besegrade Boca på La Bombonera 1998 med 4-0.