Marcos Díaz lämnar Boca

Bocas första försäljning under Corona-uppehållet ser ut, av allt att döma, att bli målvakten Marcos Díaz

Den 34-årige målvakten kom ifrån Huracán under fjolåret och har agerat som backup till Esteban Andrada. Men nu ser han alltså ut att fortsätta sin karriär på ett annat ställe och den platsen lär förmodligen bli Leganés i Spanien som är nästa klubbadress för målvakten.

Huvudanledningen till att Díaz lämnar Boca är givetvis det ekonomiska. Spelaren har en väldigt hög lön som kanske inte helt motsvarar rollen som han har i truppen. Samtidigt har man just nu Agustín Rossi på lån hos Lanús vilket skulle kunna leda till att man i slutändan sitter med tre högavlönade målvakter när dennes låneperiod är över.

Det ska dock sägas att Rossi trivs bra i Lanús och han har uttryckt en vilja att fortsätta få lov att vara förstemålvakt – något han inte lär vara så länge Andrada är kvar i Boca. Låneperioden är dock snart över och såvida det inte kommer upp ett bra bud på Rossi får han förmodligen finna sig i att vara andramålvakt till Andrada.

Hursomhelst ser Díaz ut att ha gjort sitt i Boca och utöver det ekonomiska ryktas det att några av hans mindre vältajmade gliringar mot River kan ha legat honom i fatet hos ledningen.