Maradona: ”Nummer 10 kommer för alltid att vara min”

Idag på Instagram publicerade Diego Maradona ett videoklipp med tillhörande text där han beskrev en match mot Venezuela för 35 år sedan.

Det var den första VM-kvalmatchen till mästerskapet i Mexiko 1986 och motståndet var Venezuela på bortaplan. Vackra San Cristóbal stod för värdskapet i en match som var Maradonas första officiella match med landslaget sedan VM i Chile 1982. Han hade visserligen deltagit i två träningsmatcher men ingen tävlingsmatch sedan världsmästerskapet.

Under dessa år hade han haft hepatit A, en ankelfraktur och fått utstå dom problem som var vanliga för spelare i utlandet vad det gällde landslagsspel på den tiden.

”På den tiden hade man inte landslagsuppehåll och klubbarna brukade ta ditt pass för att du inte skulle åka på några samlingar. Och förbundet hade inget att säga till om. Det var en annan fotboll. En annan tid”.

Onekligen var det en annan tid. Det märker man när man sätter sig ner och kollar på matchen i fråga. Argentina vann med 3-2 efter dubbla mål av Maradona och ett av Daniel Passarella.

Maradona avslutade hela sitt inlägg med en syrlig passning till alla som påstått att han själv valde bort landslaget under vissa perioder i sin karriär.

”Jag tackade aldrig nej till den argentinska tröjan. Ljug inte för folket i Argentina. Även om jag vid några tillfällen inte var med, kommer nummer 10 för alltid att vara min”