Byter Boca Villa mot Cardona?

Situationen kring Sebastián Villa, som står åtalad för att ha misshandlat sin ex-flickvän, har blivit så pass besvärlig att såväl Boca som spelaren själv är intresserade av att hitta en lösning.

Det hela briserade som en bomb för några veckor sedan när Villas ex-flickvän, Daniela Cortés, anmälde Boca-spelaren för flera fall av misshandel medan paret fortfarande var tillsammans. Fallet är ännu inte avgjort men situationen kring Villas fortsatta spel i Boca är osäkert. Enligt flera olika källor är klubben intresserade av att göra sig av med yttern för att få ett avslut på hela situationen.

Edwin Cardona spelade i Boca för några säsonger sedan och även om den sista tiden i klubben inte blev särskilt succéfylld, var han ändå populär i och runt föreningen. Just därför har han seglat upp som en poteniell kandidat till att ersätta Villa. I skrivande stund spelar Cardona för den mexikanska klubben Xolos, dock bara på lån och ska vid årsskiftet återvända till Pachuca. Ett rakt byte mellan klubbarna skulle kunna vara av intresse för samtliga parter.

Cardona har själv yttrat sin vilja om en återkomst till Boca vilket inte föll i god jord hos hans nuvarande tränare Gustavo Quinteros.

”Jag respekterar Cardona. Men jag gillar inte att han uttrycker en önskan om att spela någon annanstans. Jag vill ha spelare i mitt lag som är fokuserade på att spela här”.

Sebastián Villa har egentligen ingen möjlighet att lämna Argentina innan hans fall är uppklarat i rätten. Dock skulle ett särskilt önskemål om att få tillstånd att spela i något annat land kunna framföras och få tillåtelse till – med kravet att ändå infinna sig vid rättegången.

Villa har en utköpsklausul på 40,000,000 euro och en lön som inget annat lag i Argentina, förutom Boca, skulle ha råd att betala. Därför ser en annan lösning än ett byte ganska osannolikt ut – såvida inte Boca kan tänka sig att sänka priset avsevärt till någon utlänsk intressent. Klubben själv säger att man undersöker möjligheten att värva Cardona men har ännu inte yttrat sig om Villas framtid är involverad i den affären.

”Vi ser honom (Cardona) som en intressant möjlighet men vi måste överlägga vilka detaljer som måste gå i lås för att han ska bli en del av vår förening igen. Dessa detaljer beror såväl på det ekonomiska som det sportsliga, samt tränarens önskemål”.