Talleres anfallsstjärna i bilolycka

Talleres anfallare Dayro Moreno var inblandad i en bilolycka under måndagen i Córdoba. Tillsammans med två stycken kompisar krockade dom med en motorcyklist. Nu utreds anfallare för att ha brutit mot självisoleringsbestämelserna i Argentina.

Det var under måndagen som det hela skedde. Moreno var hemma hos en kompis som fyllde år när han, tillsammans med två kompisar, bestämde sig för att åka och handla några saker i en butik i närområdet. Då krockade dom med en motorcyklist. Anfallarens egna ord om händelsen var dessa till lokaltidningen i Córdoba:

”Igår var jag hemma hos en kompis som fyllde år. Vi var inbjudna till lunch hemma hos honom. Efter att vi ätit bestämde några av oss för att åka iväg för att handla några saker. Då kom en kvinna på en moped och körde in i vår minibuss. Lyckligtvis hände inte mycket mer än så. Det hela har blivit lite uppförstorat i media. Min kompis tog ett alkoholtest också men det visade negativt”.

Talleres har ännu inte själva kommenterat händelsen och Moreno själv menar att han har tillåtelse att göra små turer i närområdet där han bor – och där kompisen nu bodde – trots isoleringen i landet till följd av Corona utbrottet. Om det blir några fler repressalier för anfallaren återstår att se. Själv verkar han ta det hela med ro.

”Klubben har redan sagt till mig att allt är lugnt och att dom ska ta hand om detta. Faktum är att nästan ingenting skedde. Vi erbjöd oss t.o.m. att ersätta kvinnan för motorcykeln”.

Dayro Moreno har varit en viktig pjäs i Talleres under dom senaste två säsongerna även om speltiden blivit mindre på senare tid. Moreno har kontrakt med Talleres året ut.