Startelvan med flest gjorda matcher i Bocas tröja genom tiderna på La Bombonera

Om man ska sätta ihop en startelva med dom spelarna som gjort flest matcher på La Bombonera i Bocas tröja finner man en gedigen skara spelare. Här har ni denna elvan i sin helhet.

I mål har vi en lite speciell spelare i Carlos Navarro Montoya. Mellan 1988 och 1996 gjorde Montoya många matcher i den blågula tröjan och 190 stycken av dessa var på La Bombonera. Med detta är han den meste målvakten vad det gäller framträdanden på La Bombonera i Bocas historia – åtta matcher fler än Hugo Gatti.

Högerback i detta lag är ingen mindre än Hugo Ibarra. Kanske lite förbisedd men en väldigt kompentent spelare som skördade stora framgångar under Bianchis era i klubben. Ibarra vann faktiskt fyra Libertadores-titlar med Boca under 00-talets inledande sju år. Utöver detta var han även med och vann Interkontinentalcupen mot Real Madrid 2000 och Sudamericana 2005.

Ja, ni hör själva. Totalt gjorde Ibarra 153 matcher på La Bombonera vilket gör honom till ägare av högerbacksplatsen i denna elva.

Dom båda mittbackarna utgörs av Roberto Mouzo och Robert Rogel. Att Mouzo är med är knappast någon överraskning då han är den spelaren som gjort flest matcher för förening någonsin. Över 400 matcher varav 183 av dessa var på Bombonera. Han var med vid båda Libertadores-titlarna i slutet av 70-talet.

Rubén Suñé.

Robert Rogel gjorde 132 matcher mellan 1968 och 1975. Han är kanske ingen spelare som gemene man känner till, men trots det var han ständigt en pålitlig – och trygg mittback.

Vänsterbacken är givetvis Silvio Marzolini. Under många år var Marzolini även det argentinska landslagets självklara vänsterback. Med otroligt precisa inlägg var han en stor tillgång även i det offensiva spelet. 194 matcher på La Bombonera inger onekligen respekt.

Rubén Suñé. Spelaren som var en stor del av Bocas dubbla Libertadoes-titlar i slutet av 70-talet och en av spelarna som följde med Juan Carlos Lorenzo när denne bytte som tränare ifrån Unión till Boca. Han bildar, i detta lag, ett central mittfältsblock tillsammans med Antonio Rattín och Natalio Pescia.

Rattín var under många år lagkapten i Boca och tillbringade hela sin karriär i föreningen. Pescia var även han trogen Boca under hela sin fotbollskarriär som sträckte sig mellan 1942 och 1956. Dessa tre mittfältare spelade 180, 179 samt 168 matcher vardera på La Bombonera.

Juan Román Riquelme.

Främför dessa herrar har vi en offensiv mittfältare och vem passar bättre att ha där än Juan Román Riquelme? Med 206 matcher på La Bombonera är mannen med den magiska högerfoten solklar etta vad det gäller flest antal gjorda matcher på Bocas hemmaplan.

Väl framme vid anfallet finner vi Guillermo Barros Schelotto och Martín Palermo, där den sistnämnde är trea vad det gäller matcher på Bombonera med sina 193. Schelotto gjorde även han många matcher men kom ändå ”bara” upp i 155 stycken. Palermo kan dessutom trösta sig med att vara den spelaren som gjort flest mål i chokladasken.

Där har vi startelvan med dom spelarna som gjort flest matcher på La Bombonera i Bocas tröja genom tiderna.

Navarro Montoya: Ibarra, Rogel, Mouzo, Marzolini: Suñé, Rattín, Pescia: Riquelme: Barros Schelotto, Palermo.