Racing Club förnyar med stortalangen

Trots Corona-tider väljer Racing Club att förlänga med ett av sina största framtidslöften.

Julián López tillhör en av dom spelarna som formats i Racings ungdomsled och tagit sig hela vägen upp till A-laget. Just nu återhämtar sig mittfältaren ifrån ett uttänjt ledband i ena knäet. Men López tidigare prestationer har gjort att Racing velat förnya hans kontrakt, vilket man nu gjort.

Den 20-åriga mittfältaren har varit en del av Racings A-lag sedan 2017. Under denna tid har han hunnit med att bli noterad för nio stycken matcher i A-laget. Det nya kontraktet förlängs till 2024 och López utköpsklausul höjs ifrån 15,000,000 euro till 20,000,000. Därmed har Racing säkrat upp sin talang, åtminstone för ett tag framöver.

López är bäst som central mittfältare. Han har visat prov på en stor speluppfattning och ett lugn i sitt spel som redan gjort att Racing ser honom som en direkt ersättare till dagens mittfältare på samma position. Med det nya kontraktet i hamn kan samtliga inblandade se fram emot att fotbollen ska börja rulla igen.