Marco Materazzi: ”För Boca hade jag gärna spelat gratis”

Det blev stor uppståndelse när Daniele De Rossi bestämde sig för att spela i Bocas blågula tröjor under föregående år. Mittfältaren som var med och vann VM-guld med Italien 2006 beskrev det hela som en barndomsdröm. En av De Rossis lagkamrater ifrån samma guldlag verkar ha haft samma dröm.

Marco Materazzi spelade många år i Serie A och det italienska landslaget. Men tiden i Inter är givetvis den som människor minns allra mest. I Milano-klubben tillbringade den hårdförde försvararen över tio år.

Idag lämnade han dock en aning annorlunda information om vad han mest ångrade under sin aktiva karriär. Med den argentinska TV-kanalen TNT Sports ställde han upp på en intervju där han berättade att han väldigt gärna hade spelat i Boca under sin karriär och att det var något som han ångrade.

”Daniele (De Rossi) gjorde något som han hade velat göra länge när han drog på sig Bocas tröja. Det är mycket enklare när man gör något som kommer direkt ifrån hjärtat. Med lite distans till min karriär kan jag ångra att jag inte gjorde samma sak. Jag hade utan tvekan kunnat spela i Boca gratis, bara för att få spela på La Bombonera. Det var en dröm och en erfarenhet som alla borde få uppleva”.

Det är snart tio år sedan som Materazzi slutade i Inter och bortsett ifrån ett kortare gästspel i kinesiska Chennaiyin har spelarkarriären varit i princip färdigspelad sedan dess. Vad Materazzi saknar mest med att spela fotboll är han tydlig med.

”Jag saknar adrenalinet och det som genererades i kroppen när man spelade på stora arenor som San Siro och förmodligen även på La Bombonera”.

Men hur kommer det sig då att Materazzi supportrar Boca Juniors av alla lag i Argentina?

”Min son hejar på dom. Jag hade möjligheten att gå på ett derby och det var den mest fantastiska upplevlsen som jag haft som supporter och f.d. fotbollsspelare. Jag har t.o.m. en tatuering med Bocas klubbmärke, precis som min son”.

Materazzis tatuering.

På frågan om vad som är värst: att förlora en final i Libertadores mot sin värsta rival eller åka ur Primera Division svarade Materazzi som vilken annan Boca-supporter som helst.

”Jag föredrar att förlora en final gentemot att åka ur Primera”.

Annars minns Materazzi med värme det Inter-laget som vann trippeln 2010 och vänskapen som han hade med en annan argentinare, nämligen Diego Milito.

”Han försökte få mig till att bli förälskad i Racing men det gick inte. Han tog t.o.m. med mig till deras hemmaplan där vi tillbringade en hel dag”.

Materazzi fick inte uppleva La Bombonera som spelare och nog är det en lite udda grej att världsmästaren med Italien har en tatuering med Bocas klubbmärke på kroppen. Men på samma gång ganska härligt.