Har Godoy Cruz hittat sin nye tränare?

Godoy Cruz säsong kan inte beskrivas som något annat än en total katastrof. Detta gjorde också att tränaren Sciacqua fick lämna sitt uppdrag under smått kaotiska omständigheter. Nu ser det dock ut som att man hittat en ersättare.

När Godoy valde att sparka Maria Sciacqua mitt under pandemins utbrott i Argentina ryktades det kraftigt om att anledningen var att tränaren vägrade gå ner i lön under Corona-uppehållet. Något som fick tränaren att härskna till ordenligt.

”Dom försöker smutskasta mig. Jag kommer aldrig någonsin att återvända till Godoy Cruz igen. Jag kan acceptera att man vill ha in en annan tränare osv, men att hitta på att jag skulle vägra att sänka min lön under uppehållet är att gå för långt”.

Hursomhelst lämnade Sciacqua för ungefär två veckor sedan och Godoy har stått utan tränaren sedan dess. Den argentinska fotbollssäsongen lär inte dra igång förrän tidigast till hösten och därför finns det gott om tid att hitta en ny tränare.

Men trots allt ser det ut som att en lösning är i sikte redan nu. Diego Martínez, som är tränare i CA Estudiantes, i Primera Nacional (andradivisionen) ser ut att bli Godoys näste tränare. Martínez har varit väldigt succéfylld med Estudiantes och efter att ha ifjol säkrat uppflyttningen till Primera Nacional har man denna säsong placerat sig högt även i den här serien. När ligaspelet tog uppehåll för Corona låg Martínez lag trea i sin zon, endast två poäng bakom ledande Atlanta.

Tränaren kontrakt med Estudiantes går ut den siste juni och själv är han förhoppningsfull om att hitta en lösning med Godoy Cruz.

”Samtalen har varit positiva och jag har stora förhoppningar. Det fattas fortfarande några detaljer men jag är optimistisk”.

Jorge Almirón var egentligen Godoys förstaval men när den affären inte gick i hamn vände man sig till Martínez. Estudiantes-tränaren passar bra in på profilen som Godoy letar efter i sin nye tränaren. Han är en modern ledare som förespråkar en offensiv och anfallsinriktad fotboll.

Har Godoy Cruz hittat sin nye tränare redan nu?