Det ikoniska laget ifrån 1986 med en fin hyllning

Idag fyller River Plate 119 år och det har givetvis firats i Argentina – även om dom rådande omständigheterna med Coronaviruset har gjort att det hela blivit på ett lite annorlunda sätt. Några som snickrade ihop en hyllningsvideo var det ikoniska laget ifrån 1986.

1986 var ett fint år i River Plates historia. Man vann såväl Copa Libertadores (för första gången) och senare även Interkontinentalcupen (den enda gången i klubbens historia).

Laget utgjordes av många legendariska spelare med bl.a. målvakten Nery Pumpido i spetsen. Han berättar själv om varför spelarna tog initiativet till att göra hyllningsvideon till detta årets årsdag.

”Vi pratade lite om det i vår Whatsapp-grupp som vi har där alla ifrån laget 1986 är med. Alla var sugna på att göra något speciellt inför årsdagen. Hur den blev så bra har jag ingen aning om men det blev den tillslut”.

Nery Pumpido spelade i River Plate mellan 1983 och 88. Såväl Libertadores – som Interkontinentalcupstiteln 1986 var definitivt höjdpunkten på karriären ihop med VM-guldet 1986.

”Sanningen är den att River har en speciell plats hos oss och där vi allihop lyckades göra historia. Vi hade en fantastisk grupp av spelare. I dessa tider (Corona) kan vi inte samlas som vi brukar och därför kändes hälsningen än mer viktig”.

Copa Libertadores-titeln säkrades efter ett dubbelmöte mot Colombianska América de Cali medan Interkontinentalcupen vanns mot den rumänska storklubben Steaua Bukarest i Tokyo. Där blev Antonio Alzamendi matchens stora hjälte när han skickade in matchens enda mål i mitten av den första halvleken.