Inför avslutningen av Copa-gruppspelen: Del 2 – Sudamericana

Under denna veckan kommer gruppspelen i såväl Copa Libertadores – som Sudamericana att färdigspelas. Fortfarande finns det några argentinska lag som spelar om en plats i nästa runda och här är förutsättningarna i dom matcher som fortfarande gäller något.

Det är alltid spännande när gruppspelen i Copa Libertadores – och Sudamericana ska avgöras. Det brukar bjudas på härlig dramatik och spänning ända in på målsnöret. I två artiklar är tanken att ge er lite kött på benen vad det gäller dom matcherna, som fortfarande gäller något, i dessa båda turneringar. I del 2 går vi igenom avslutningen av Copa Sudamericana.

Copa Sudamericana.
I Copa Sudamericana är det ännu inget argentinskt lag som säkrat sitt avancemang. Detta har såklart delvis att göra med att enbart gruppvinnarna går vidare. I skrivande stund har Lanús, Racing Club, Independiente och Unión chansen att ta sig vidare, inför den avslutande omgången, medan Banfield och Defensa y Justicia redan är utslagna.

Bäst läge för att säkra en plats i åttondelsfinalerna har Lanús och Racing Club som båda leder sina respektive grupper inför avslutningen. Lanús har en bekväm hemmamatch mot venezuelanska Metropolitanos och allt annat än seger där skulle vara uppseendeväckande.

Däremot behöver man, emellertid, hålla ett öga på mötet mellan Wanderers och Barcelona SC i Uruguay. Dom sistnämnda ligger nämligen på samma poäng som Lanús, men med sämre målskillnad. Dock handlar det bara om ett mål och vill det sig illa skulle, teoretiskt sätt, ecuadorianerna kunna ta in detta. Därför är en seger med flera mål att föredra för Lanús vidkommande.

Laget saknar anfallaren José López och målvakten Fernando Monetti. Båda har nämligen testats positivt för Corona och får stå över veckans avslutningsmatch.

Förmodad startelva för Lanús: Morales: Di Placido, Pérez, Braghieri, Bernabei: Aguirre, Pasquini: González, Acosta: Spinelli, Sand.

Matchen har avspark natten mot torsdag, klockan 00:15, svensk tid.

Lanús är stora favoriter till att nå åttondelsfinalerna av Copa Sudamericana. Detta då man leder sin grupp före ecuadorianska Barcelona SC.

***

Vad det gäller Racing Club är avancemanget nästan säkrat. Man har tre poäng ner till tvåan FBC Melgar och egentligen skulle enbart ett totalt haveri kunna ställa till det för Gagos lag. Under natten mot fredagen ställs man mot uruguayanska River Plate på hemmaplan och vid seger – eller ett oavgjort resultat är man vidare.

Det finns dock vissa frågetecken i Racings trupp. Tomás Chancalay har tränat avsides efter en skadekänning, men ska vara redo igen. Däremot är det högst osäkert huruvida Lucas Orban, Enzo Copetti och Aníbal Moreno finns med då samtliga har tränat vid sidan om övriga i laget. Dessutom är målvakten Gastón Gómez avstängd.

Förmodad startelva för Racing Club: Tagliamonte: Mura, Domínguez, Insúa, Mena: Miranda, Moreno/Gómez, Alcaraz: Chancalay, Copetti/Correa, Cardona.

Matchen har avspark under natten mot fredag, klockan 00:15, svensk tid.

***

Independiente spelar en renodlad final mot brasilianska Ceará där argentinarna behöver vinna för att ta hem gruppsegern. Man behöver dessutom ta in tre mål i målskillnaden – alltså är en tvåmålsseger direkt nödvändigt.

Förmodad startelva för Independiente: Sosa: Vigo, Barreto, Insaurralde, Rodríguez: Romero, Soñora: Pozzo, Cazares/Fernández, Blanco: Benegas.

Matchen har avspark under natten mot torsdag, klockan 02:30, svensk tid.

***

Avslutningsvis har även Unión chansen till att vinna sin grupp, men då krävs det en hel del jobb borta mot colombianska Junior. I skrivande stund innehar nämnda Junior förstaplatsen och Unión måste vinna för att klättra förbi dessa i tabellen.

Förmodad startelva för Unión: Mele: Britez, Calderón, Polenta, Esquivel: Roldán, Portillo, Luna Diale: Peralta Bauer, Alvez Sagar, Zenón.

Matchen har avspark under natten mot fredag, klockan 02:30, svensk tid.

***

Utöver dessa matcher spelar såklart även Banfield och Defensa y Justicia under veckan, men båda två är, som sagt, redan utslagna. Banfield ställs mot Santos på bortaplan (natten mot onsdag, 00:15) och Defensa y Justicia tar emot chilenska Antofagasta på hemmaplan (natten mot onsdag, 02:30).