Copa-onsdagen: Enzo Fernández briljerade för sitt River Plate

Matcherna i Copa Libertadores och Sudamericana fortsatte att rulla under onsdagskvällen där såväl River Plate – som Racing Club tog viktiga trepoängare.

River Plate var återigen tillbaka på Estadio Monumental, i Copa Libertadores-sammanhang, under gårdagskvällen. Den föregående säsongen spelade man, som bekant, på Independientes hemmaplan eftersom Monumental renoverades. Över 70.000 åskådare välkomnade lagen in på planen och dom blev bjudna på en väldigt färgsprakande tillställning.

River var väldigt dominanta under hela matchen och kom till enormt många målchanser. Målen föll, båda två, redan under den första halvleken. Först var det Enzo Fernández som drog på ett fantastiskt distansavslut med vilket han ställde målvakten i Fortaleza totalt. Fernández har haft en makalöst fin utväxling under det senaste året och sedan han kom tillbaka till River Plate, efter utlåning till Defensa y Justicia, har han närmast exploderat i sin utveckling.

Under gårdagen sägs det att det fanns scouter ifrån Manchester United på plats, för att spana in mittfältaren, och sedan tidigare har även Real Madrid nämnts som en intressent för Fernández kvalitéer. Scouterna som var på plats igår blev säkerligen inte besvikna på det dom fick se ifrån mittfältarens fötter.

Gårdagens 2–0-mål signerades av Nicolás De La Cruz som, även han, drog på med ett vackert distansavslut på volley. River Plate hade sedan åtskilliga lägen att utöka sin ledning och vinna med en större segermarginal. Efteråt var just detta, det enda som tränaren Gallardo var missnöjd med kring matchen i fråga. Segern innebär att River har tagit full pott, efter två spelade omgångar, och toppar gruppen tillsammans med chilenska Colo Colo.

**

Estudiantes kom undan med 0–0 i Montevideo efter en svår bortamatch mot Club Nacional. Hemmalaget förde spelet och hade också möjligheten till att ta ledningen, ifrån straffpunkten, redan under den första halvleken. Men Andújar räddade Carballos straffspark och därmed också en poäng till La Plata-klubben. Insatsen som sådan var inte den bästa ifrån Estudiantes sida och det kommer sannerligen att krävas en uppryckning till dom kommande omgångarna.

**

I Copa Sudamericana besegrade Racing Club brasilianska Cuiabá med 2–0 på hemmaplan. Javier Correa gav hemmalaget ledningen redan efter 27 minuter spel med en stenhård nick. Racing var tämligen dominanta under hela matchen och när 2–0-målet kom, efter dryga timmen spelad, var det både logiskt och rättvist. Carlos Alcaraz slog en fin frispark vilken gick i stolpen och via ryggen på målvakten Joao Carlos innan den gick i mål.

Segern innebär att Racing toppar sin grupp, efter två spelade omgångar, på sex poäng och har därmed införskaffat sig ett fint utgångsläge inför fortsättningen av gruppspelet.