Summering av onsdagen i Copa Libertadores – och Sudamericana

Onsdagen bjöd även denna på flera stycken matcher i såväl Copa Libetadores – som Sudamericana. Låt oss ta en närmare titt på dessa drabbningar vilka involverade argentinska lag.

I Copa Libertadores var Talleres återigen tillbaka i gruppspelet av Sydamerikas största turnering efter 20-års frånvaro. Detta när man tog sig an chilenska Universidad de Católica under gårdagskvällen. Inför välfyllda läktare, på Estadio Mario Alberto Kempes, sprang spelarna in på den gröna gräsmattan strax efter klockan sju lokal tid.

Hemmalaget inledde klart bäst och tog också tag i taktpinne redan ifrån avsparken. Federico Girotti var ett ständigt hot med sina djupledslöpningar och Matías Esquivel hittade ofta fram med fina framspelningar bakom chilenarnas backlinje.

Det var också Esquivel som lyckades snirkla fram en perfekt passning till Hector Fértoli, där den sistnämnde sedan endast behövde sätta dit foten för att ge Talleres ledningen med 1–0. Hemmalaget hade sedan många fler chanser till att utöka sin ledning – och borde förmodligen ha vunnit med betydligt större siffror än vad det i slutändan blev. Men en seger i premiären, av Copa Libertadores, var såklart något att fira för Caixinha och hans manskap.

**

Lite senare på kvällen var det dags för River Plate att kliva in i årets turnering när man hade rest till Perus huvudstad Lima för att möta Alianza. Argentinarna var det bättre laget genom hela matchen, men det dröjde till den andra halvleken innan segermålet kom.

Inhoppare Matías Suárez avslutade distinkt efter ett elegant instick ifrån Julián Álvarez. Precis som i fallet med Talleres borde förmodligen River ha vunnit matchen med en betydligt större segermarginal, men tre poäng var trots allt det viktigaste.

I slutskedet fick dock matchen en besk eftersmak efter att Aliana Limas Aldair Rodríguez gått in på tok för vårdslöst mot Robert Rojas och skadat Rivers högerback allvarligt. Rodríguez blev, helt korrekt, utvisad, men för Rojas del väntar nu en operation vid hemkomsten till Argentina och en lång rehabilitering.

**

I Copa Sudamericana spelade Unión 1–1 mot colombianska Junior på hemmaplan. Högerbacken Federico Vera hamnade i blickfånget efter att han, inom loppet av matchens första sex minuter, lyckades både göra 1–0 för sitt Unión och sedan fixa kvitteringen, för Junior, med ett olyckligt självmål.

Även Defensa y Justicia var i farten under gårdagen och i deras fall blev det en väldigt övertygande seger borta mot chilenska Antofagasta. Slutresultatet skrevs till 3–1 efter att Walter Bou, Nicolás Tripichio och Miguel Merentiel stått för argentinarnas mål.