Inför onsdagens matcher i Copa Libertadores: Talleres tillbaka efter 20-års frånvaro

Ikväll fortsätter premiäromgången i Copa Libertadores när ytterligare två argentinska lag ska ge sig i kast med sina första drabbningar i årets turnering.

Under onsdagskvällen gör Talleres comeback i gruppspelet av Copa Libertadores – 20 år efter deras senaste framträdande – när man tar sig an chilenska Universidad de Católica på Estadio Mario Alberto Kempes i Córdoba.

Córdobaklubbens nye tränare – portugisen Pedro Caixinha – fick inte den mest optimala inledningen på sitt uppdrag när laget förlorade förra helgens ligamöte med Gimnasia på bortaplan. Dock fanns det flera positiva bitar att ta med sig ifrån just den matchen och jag är säker på att Caixinha kommer att försöka spinna vidare på dessa.

Till kvällens match saknar Talleres alltjämt Michael Santos och Diego Valoyes – vilket såklart är två väldigt tunga avbräck. I övrigt lär den portugisiske tränaren ställa starkast möjliga lag på planen.

Förmodad startelva för Talleres: Herrera: Benavídez, Pérez, Díaz, Martino: Méndez, Villagra: Godoy, Esquivel, Fértoli: Girotti.

Som det ser ut kommer Enzo Díaz att fortsätta i rollen som mittback bredvid Rafael Pérez – vilket är något som få Talleres-supportrar är tillfreds med. Díaz är klart bättre som ytterback och har inte alls imponerat i rollen som central försvarare, men i brist på alternativ lär han få fortsätta där ett tag till.

Kvällens motståndare är alltså chilenska Universidad de Católica som gör sitt fjärde raka gruppspel i Copa Libertadores. Klubben vann den chilenska ligan ifjol och har flertalet argentinska spelare i sitt lag – däribland Fernando Zampedri, Lucas Melano och Diego Buonanotte. Dessutom tränas laget av argentinaren Cristian Paulucci.

Känslan är att detta kommer att bli en jobbig tillställning för Talleres vidkommande då dom inte alls har någon vidare bra form ifrån ligaspelet. Católica tog sig vidare ifrån en svår grupp ifjol, i Copa Libertadores, och hade man inte haft oturen att få just dom kommande mästarna Palmeiras, i åttondelen, tror jag att man hade kunnat nå längre.

Avspark: 00:00

**

Trots oroligheter i landet har River Plate fått klartecken ifrån CONMEBOL att resa till den peruanska huvudstaden Lima för mötet med Alianza under onsdagskvällen.

Marcelo Gallardos lag kommer till matchen med några frågetecken i truppen. Paulo Díaz missar matchen p.g.a. en skada och Esequiel Barco är fortsatt ett frågetecken. På Díaz position kommer antingen Jonathan Maidana eller González Pirez att komma in och skulle inte Barco kunna spela lär den platsen tas om hand av antingen Quintero eller Palavecino.

River Plate vann mot Defensa y Justicia, under den föregående helgen, och formen är ändå ganska hyfsad trots att man förlorade Superclásicot – mot Boca Juniors – för lite mer än två veckor sedan.

Förmodad startelva för River Plate: Armani: Rojas, Maidana/González Pirez, Martínez, Casco: Pérez: Simón, Fernández, De La Cruz, Barco/Quintero/Palavecino: Álvarez.

För kvällens motstånd står Alianza Lima som vann den peruanska ligan ifjol, men som inte inlett årets säsong särskilt lovande. I truppen finns flera namnkunniga spelare i bl.a. 37-åringarna Hernán Barcos och Jefferson Farfán, men där den sistnämnde är skadad och missar kvällens drabbning.

River Plate ska givetvis vara stora favoriter i kvällens match och det finns egentligen få ursäkter till poängtapp för Gallardos manskap.

Avspark: 02:00.