Söndagen: Newell’s krossade Tucumán i Rosario, Defensa knep tre poäng borta mot Banfield och Huracán vann på La Bombonera

Många mål gjordes under söndagen i Copa Liga Profesional och vi bjöds på flera målglada tillställningar.

Kvällen inleddes med två stycken matcher där Defensa y Justica hade rest till Banfield för att försöka bibehålla sin vinstsvit, medan Newell’s Old Boys tog emot Tucumán i Rosario.

Om vi börjar med den första matchen svängde det rejält mellan Banfield och Defensa. Bortalaget klev upp till en 2–0-ledning i mitten av den första halvleken efter att Nazareno Colombo och Miguel Merentiel stått för målen. Banfield fick lite ny energi när Gregorio Tanco fixade reduceringen till 1–2, efter en frispark, precis innan halvtidsvilan.

Under den andra halvleken åt Banfield upp Defensas ledning allt mer och en bandagerad Giuliano Galoppo ordnade kvitteringen efter knappa timmen. Därefter svängde matchen fram och tillbaka varpå känslan infann sig att inget lag skulle gå segrande ur fajten. Då dock plötsligt Agustín Fontana upp i straffområdet och med en välplacerad nick fixade han 3–2 för bortalaget. Släkten är värst brukar man säga och Fontana, med ett förflutet i Banfield, blev segerorganisatören för Beccaceces Defensa.

Parallellt besegrade Newell’s Old Boys Tucumán i Rosario. Hemmalaget var det klart bästa laget genom hela matchen och tog också ledningen omgående genom Juan Garro. Nicolás Castro utökade Newell’s ledning, strax innan halvtidsvisslan, med ett fantastiskt drömmål ifrån vänsterkanten.

Tucumán var enormt bleka genom hela matchen och skapade väldigt få farliga målchanser framåt. Samtidigt fortsatte Newell’s att gasa på och två inhoppare i form av Ramiro Sordo samt Nazareno Funez fastställde slutresultatet till 4-0. Därmed tog Rosarioklubben sin andra raka seger och spelmässigt var detta deras överlägset bästa insats såhär långt in på säsongen. Tucumán däremot har en hel del att fundera över framöver.

Newell’s hade all anledning att jubla under söndagen.

**

Strax efter klockan elva på kvällen ställdes Boca Juniors mot Huracán hemma på La Bombonera. Storklubben var tillbaka på sin ordinarie hemmaplan efter att ha gästspelat på Estadio José Amalfitani mot Rosario Central.

Det blev dock ingen färgsprakande återkomst till ”chokladasken” för Bocas del. Laget spelade faktiskt stundtals en bedrövlig fotboll under gårdagen – och det går bara att konstatera det faktumet att Battaglia inte har lyckats att sätta en spelidé. Under stora delar av matchen kändes det inte som att spelarna visste vad dom skulle göra ute på planen och mittfältet var extremt passivt – och idéfattigt.

Huracán stod däremot för en fin insats och vann tillslut också rättvist efter att Matías Cóccaro nickat dit matchens enda mål under den andra halvleken. Boca lyckades knappt få fram en värdig slutforcering och det går inte att komma ifrån att Battaglia börjar hänga löst.

Segern innebär att Huracán nu vunnit två raka matcher och det mot, på pappret, betydligt starkare lag i form av Vélez Sarsfield och Boca Juniors.

**

I helgens sista match spelade Vélez Sarsfield och Estudiantes oavgjort i Buenos Aires. Hemmalaget såg länge ut att gå mot en seger efter att Lucas Janson gett dom ledningen redan efter tolv minuters spel. Men i slutminuterna ordnade Leandro Díaz en kvittering som gör att Estudiantes alltjämt är obesegrade den här säsongen och försätter att toppa sin grupp.

Vélez däremot har inte vunnit sedan premiären mot Aldosivi och fortsätter att trampa vatten den här säsongen.