Cuptisdagen: Vélez Sarsfield och Colón gick vidare

Under tisdagen spelades två stycken matcher i Copa Argentina där Vélez Sarsfield och Colón tog sig vidare till nästa omgång.

Först ut var mötet mellan Vélez Sarsfield och Cipolletti i Lanús. Hemmalaget skulle, på förhand, gälla som klara favoriter, men hade det kämpigt under matchens första trettio minuter. Om inledningen på matchen var relativt jämn, var avslutningen desto mer ojämn.

När väl Vélez Sarsfield bestämde sig för att höja tempot hängde helt enkelt inte Cipolletti med. Ledningsmålet kom precis innan halvtidspausen och prickades in av Franco Díaz. Detta var den unge mittfältarens första mål i Vélez efter att ha anlänt under uppehållet ifrån Temperley.

I början av den andra halvleken var det dags för en ny målskytt att presentera sig. Huvudtränaren Mauricio Pellegrinos son, Mateo, fyllde på till 2–0 innan Cipolletti helt gick i sank. 18-årige Julián Fernández utökade till 3–0 och gjorde även han sitt allra första mål för seniorlaget.

I takt med att målen trillade in försvann också Cipollettis energi – och engagemang. Luca Orellano – och Santiago Castro fullbordade segern för Vélez till slutresultatet 5–0. Därmed bröt Pellegrinos lag en tre matchers lång svit utan att göra mål framåt. Cipolletti ska ha beröm för sin insats och för att man gick ut till matchen helt utan respekt. Dock lös, i slutändan, klasskillnaden igenom och Vélez vann fullt rättvist.

**

Colón tog sig, även dom, vidare i Copa Argentina under gårdagskvällen. Detta efter att ha besegrat Club Sportivo Peñarol med 2–1. Ramón Ábila gav Colón ledningen, efter tjugofem minuters spel, med ett lågt vänsteravslut.

Santa Fe-klubben var klart bättre än sina motståndare, men det var inte, på något sätt, någon överkörning rent resultatmässigt. Santiago Pierotti gjorde sina första minuter det här året, i tävlingssammanhang, och tackade genom att sätta dit 2–0 strax innan halvtidspausen.

Peñarol reducerade efter dryga timmen, men närmare än så kom man inte. Colón säkrade avancemanget – och kunde fira tillsammans med dom tusentals supportrar vilka hade gjort resan till Rafaela.