Måndagen i Copa Liga Profesional: Newell’s vann i Córdoba mot Talleres

Vi bjöds på två matcher, under måndagen, i Copa Liga Profesional. Newell’s Old Boys besegrade först Talleres i Córdoba innan Lanús och Tigre spelade en mållös tillställning lite senare på kvällen.

Den första matchen mellan Talleres och Newell’s Old Boys bjöd först på fyrtiofem minuter vilka inte innehöll någonting av värde. Kommentatorn summerade ganska bra när han konstaterade att det var ”en usel halvlek”. Den andra halvleken blev desto bättre och här tog Newell’s omgående initiativet.

Nicolás Castro gav gästerna ledningen efter 57 minuters spel innan Cristian Lema fyllde på, ifrån straffpunkten, fem minuter senare. Talleres fortsätter att ha det kämpigt under inledningen av årets säsong. På dom inledande fyra omgångarna har man inte vunnit en enda match, bara tagit en pinne och gjort ett mål.

Just det där målet kom under gårdagen och med det bröt Talleres åtminstone en negativ svit. På tilläggstid reducerade Federico Girotti till 1–2 och blev säsongens förste målgörare för Córdobaklubben. Newell’s vann dock rättvist och tog därmed sina andra trepoängare för säsongen.

**

Utan att låta allt för negativ kan vi konstatera att kvällens sista match knappt ens är värd att nämna. Lanús och Tigre spelade en oerhört slätstruken match vilken också slutade mållös. Utöver detta innehöll inte matchen ett enda skott på mål – vilket i sig är ganska sensationellt.

Precis som undertecknad nämnde, efter Lanús 5–0-seger i cupen över Defensores de Cambaceres, har Almiróns lag stora problem med att få till något flyt i anfallsspelet. Tigre är svåra att möta och gårdagens poäng var meriterande för nykomlingen.