Fredagskrönikan: San Lorenzos kris allt djupare

San Lorenzo har inlett säsongen på ett bedrövligt sätt och det finns många frågetecken kring Pedro Troglios lag.

Vi har nu spelat tre omgångar, av Copa Liga Profesional, och det finns flera klubbar som har det betydligt jobbigare än andra. San Lorenzo har ett antal tunga säsonger bakom sig och det ser onekligen inte ut som att det finns någon ljusning i sikte.

Laget har endast tagit en poäng såhär långt och ett av dom största problemen har varit offensiven. Visserligen gjorde man tre mål på Defensa y Justicia, under den föregående omgången, men innan dess gick man mållösa ifrån såväl mötet med Gimnasia – som premiären mot Banfield.

Statistiken viskar om att målskyttet, inte enbart, är problemet – San Lorenzo har nämligen enormt svårt att ens ta sig till heta målchanser. På tre omgångar har man endast mäktat med sju avslut på mål – vilket är mindre än tre avslut per match.

Redan när Troglio tog över som tränare, inför den här säsongen, flaggade han för att laget behövde få in mer anfallskraft. Franco Di Santo lämnade under uppehållet och med honom försvann väldigt många mål för San Lorenzo.

Adam Bareiro var först att komma in som ny anfallare, men tränaren ville ha fler alternativ. Efter att ha misslyckats med att locka hem Adolfo Gaich föll tillslut valet på en iskall Nicolás Blandi. Den numera 32-årige anfallaren har ett förflutet i San Lorenzo, men kommer närmast ifrån två fiaskoartade sejourer med först Colo Colo i Chile och sedan Unión.

Man får gå tillbaka till säsongen 2016/17 för att hitta en säsong då Blandi gjort minst tio mål framåt. Just nu verkar dock Troglio sätta sin förhoppning till anfallsveteranen för att försöka bryta den knackiga starten offensivt. Bareiro har nämligen inte alls rosat marknaden, i dom inledande matcherna, och Uvita Fernández har mer börjat agera som en släpande anfallare än en renodlad nia.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att San Lorenzo befinner sig i ett otroligt jobbigt läge. Laget behöver börja samla på sig poäng, och detta tämligen snart. Dessvärre finns det just nu ingen självklar målskytt i laget som kan generar dom poäng man så desperat behöver. Ricardo Centurión har hittills känts som den hetaste spelaren offensivt, men han är ingen renodlad målskytt.

Att sätta sin tilltro till en iskall Nicolás Blandi känns nästan snudd på hopplöst. Dock är detta verkligheten för Pedro Troglio just nu. Han ska försöka nå resultat med en väldigt begränsad trupp och givetvis var han väl medveten om detta när han tog jobbet. Senast mot Defensa fick San Lorenzo ett bättre tryck framåt när Agustín Martegani kom in på mittfältet under den andra halvleken. Kanske han kan vara en injektion som får fart på övriga spelare?

Siffrorna talar sitt tydliga språk. San Lorenzo saknar just nu en anfallare som känns het framför motståndarnas mål. Jag är ledsen att behöva säga det, men Nicolás Blandi kommer inte att vara lösningen på dessa problem.