Lanús vidare i cupen efter vissa besvär – Hattrick av José López

Lanús besegrade Defensores de Cambaceres med 5–0 under gårdagen, men matchen som sådan var absolut inte så pass självklar som resultatet indikerade på.

Under onsdagskvällen ställdes Lanús mot Defensores de Cambaceres i Copa Argentina. Ett lag som tillvardags spelar i Primera D och där spelarna har jobb vid sidan om fotbollen. Charmen med inhemska cupspel, och i detta fall Copa Argentina, är just det att mindre lag får chansen att mäta sig med större klubbar. Under gårdagen fick Defensores känna på just detta och man gjorde absolut inte bort sig.

Lanús mönstrade en stark startelva och skillnaden mellan lagen borde ha visats sig betydligt mer tydligt, i spelet, än vad det i slutändan gjorde. Defensores stod upp på ett föredömligt sätt och lyckades också skapa flera chanser – däribland en rungande ribbträff under den första halvleken.

Målmässigt dröjde det till slutet av den första halvleken innan Lanús kunde ta ledningen. José López fälldes i straffområdet, av Defensores målvakt, och tog själv hand om elvameterssparken. Straffen var säker och Lanús kunde gå till halvtidsvilan med en uddamålsledning. Dock såg inte tränaren Jorge Almirón särskilt munter ut. Han gestikulerade ivrigt och var, tillsynes, inte alls nöjd med hur hans lag uppträdde på planen.

Den andra halvleken påminde starkt om den första där Lanús hade mycket boll, men där chanserna var ganska jämbördigt fördelade. Dock sjönk Defensores, logiskt nog, längre och längre ner i planen i takt med att deras energi började ta slut.

López fyllde på till både 2–0 och 3–0 inom loppet av bara några fåtal minuter under inledningen av den andra halvleken. 21-åringen fullbordade därmed sitt första hattrick, i Lanús tröja, och det är inte svårt att bli imponerad av denne talangfulle anfallaren.

José López gjorde sitt första hattrick, för Lanús, under gårdagskvällen.

Inhopparna Julián Aude och Franco Orozco hamnade också i målprotokollet, varpå slutresultatet fastställdes till 5–0. Siffrorna i sig vittnar om en betydligt mer ojämn tillställning än vad det i själv verket var. Defensores de Cambaceres gjorde en gedigen insats som dom ska vara mer än tillfreds med. Lanús och Jorge Almirón har fortsatt mycket att jobba på och det är inte utan att man förstår varför tränaren såg lite bekymrad ut längs sidlinjen.