Estudiantes föll i Chile mot Audax Italiano

Kvalet till Copa Libertadores är i full gång. Igår ställdes Estudiantes mot chilenska Audax Italiano, i Rancagua, och detta blev en stökig tillställning.

Argentina har ett lag som ska kvalspela till årets gruppspel i Copa Libertadores – och det är Estudiantes. Övriga lag har redan säkrat sin plats i turneringen och nu ska Ricardo Zielinskis manskap försöka göra samma sak. Men det kommer absolut inte att bli enkelt.

Igår ställdes Estudiantes mot den chilenska klubben Audax Italiano på bortaplan i Chile. Hemmalaget chockade argentinarna ordentligt och tog också ledningen redan efter sex minuters spel. Detta efter att ett inspel ifrån vänster letat sig förbi samtliga spelare, i straffområdet, och in i mål.

Efter denna, något sömning start, ifrån Estudiantes tog argentinarna sig omgående i kragen och började skapa målchanser framåt. Såväl Mauro Boselli som Leandro Díaz och Fernando Zuqui hade sina chanser att kvittera, men antingen var målvakten – eller ribban i vägen. I slutet av den första halvleken hade Gustavo Del Prete en kvittering i mål, men av oklar anledning blev målet bortdömt.

Under matchens avslutande fyrtiofem minuter drog domaren fram, inte mindre än, tre röda kort. Två stycken föll till Audax Italiano och ett till Estudiantes. Men trots att argentinarna spelade en längre stund med två man mer på planen, lyckades dom inte få in en kvittering. Istället slutade matchen med en 1–0-seger för chilenarna och dubbelmötet lever, i allra högsta grad, inför returen i Argentina om en vecka.