Ett Coronadrabbat Argentina reser till Chile

Argentina möter Chile på bortaplan under torsdagskvällen i VM-kvalet. Man gör det med en något Coronastukad trupp.

Argentina är redan klara för VM-slutspelet i Qatar, senare i år, men det är fortfarande fyra omgångar kvar att spela av kvalspelet. Ikväll ställs man mot Chile i den torra ökenstaden Calama.

Under gårdagen anlände den argentinska truppen till Chile – och man gjorde det utan sin förbundskapten Lionel Scaloni som testats positivt för Corona. Utöver honom saknas även Guido Rodríguez, Alexis Mac Allister och Emiliano Buendía pga. COVID-19, där den sistnämnde eftersom han haft en längre kontakt med Alexis som testats positivt. Därutöver skadade sig Joaquín Correa, precis innan landslagsuppehållet, och han missar därmed denna samling.

Vad vi även vet sedan tidigare är att Lionel Messi vilar detta landslagsuppehållet efter att nyligen återhämtat sig ifrån Coronaviruset även han. Därför blir det en del lappande – och klistrande i det argentinska laget till kvällen möte med Chile. Stommen lär dock vara densamma och man kan, trots allt, ändå ställa ett slagkraftigt lag på benen.

Förmodad startelva för Argentina: Martínez: Molina, Otamendi, Martínez, Acuña: De Paul, Paredes: Di María, Dybala, Lo Celso: Lautaro Martínez.

Lisandro Martínez får chansen i mittbackslåset. Detta då Cristian Romero saknas pga. skada. I trion bakom Lautaro Martínez är det ganska öppet om platserna och Nicolás González skulle kunna hitta in i startelvan utan att någon skulle höja särskilt mycket på ögonbrynen.

**
För motståndet står ett Chile som jagar en VM-biljett. Landslaget är just nu precis utanför platserna till världsmästerskapet i Qatar och samtliga poäng kommer att vara avgörande för om man ska lyckas nå slutspelet till vinter.

Förmodad startelva för Chile: Bravo: Díaz, Medel, Maripán, Vega: Núñez, Pulgar, Aránguiz: Vargas, Brereton, Alexis Sánchez.

**
Matchen ikväll har avspark klockan 01:15, svensk tid, och kan ses på såväl Viaplay – som argentinska TyC Sports.