Luis Vázquez efter segern mot Universidad de Chile ”Det är alltid viktigt att göra mål när man bär den här tröjan”

Boca Juniors besegrade Universidad de Chile med 3–2 under natten mot lördagen och Luis Vázquez hamnade återigen i målprotokollet.

Det var ungdomarnas afton när Boca Juniors besegrade Universidad de Chilet under lördagen och tog sig därmed vidare i ”Torneo de Verano”. Luis Vázquez fick chansen som central anfallare och tackade för förtroendet med att göra ett av målen.

”Det är alltid viktigt att göra mål när man bär denna tröja. Samtidigt betyder det mycket för mig i mitt fortsatta arbete framöver”.

Under fredagen presenterades Darío ”Pipa” Benedetto för Boca Juniors och därmed är den rutinerade anfallaren tillbaka i storklubben. För Vázquez del innebär detta ännu mer konkurrens om den centrala anfallspositionen.

”Jag är glad över Pipas återkomst, det är något väldigt viktigt för klubben. Under träningarna kommer det nu att vara en väldigt sund – och härlig konkurrens. Detta gör också mig glad och vi kommer säkerligen att utvecklas båda två”.

Överhuvudtaget var gårdagens match en tillställning som gick i ungdomarnas tecken. Cristian Medina kvitterade för Boca Juniors till 1–1 innan Exequiel Zeballos och Vázquez gjorde såväl 2–2 – som 3–2 lite senare i matchen.

Just Zeballos har haft en fantastisk utveckling dom senaste månaderna. Det mesta tyder på att den tekniske yttermittfältaren kommer att bli ett, av den kommande säsongens, största utropstecken. Zeballos gjorde, som nämnts ovan, ett av målen, men hade faktiskt bud på ett par till. Även Aaron Molinas gjorde en fin match ifrån sin mittfältsposition. Två assist blev det för unge talangen innan han fick kliva av med en skadekänning.

”Jag har haft en retning under veckan och kände av en känning. Jag tror inte det är något allvarlig, men pga. som en försiktighetsåtgärd föredrog jag att gå av”.

Aaron Molinas gjorde en fin insats mot Universidad de Chile.

Molinas pratade även om hur han ser på sin roll i laget och var han helst spelar.

”Det är inte i min makt om jag ska starta eller inte – det är tränarens. Jag tränar givetvis för att vara med i startelvan. Men om jag inte kan vara det, hoppar jag in i den andra halvleken. Enganche (offensiv mittfältare) är min position, men jag anpassar mig till den plats som laget behöver mig i. Jag tänker inte säga att jag vi spela här eller där. Där jag placeras kommer jag att spela”.